Vprašanja občinstva pri prezentaciji so dvorezni meč – če nanje dobro in hitro odgovorite, ste heroj za publiko, če mencate, je vaša predstavitev neuspešna. Začne se pa že pri delu rok, vaše pozornosti spraševalcu in začetku vašega odgovarjanja.

Najbolj pomembno je, da roko držite v vodoravnem položaju dokler vam nekdo iz občinstva zastavlja vprašanje. Nato premislite, počasi spuščate roko in odgovorite. Pri odgovoru pa vsaj polovico časa glejte v oči le tistega, ki vas je vprašal. Ta oseba namreč pooseblja občinstvo v celoti in le-to bo precej bolj zadovoljno, če z očmi ne boste poskušali zaobjeti vseh. Naj vam video posnetek spodaj služi še za vizualni opomnik za vprašanja občinstva (klik na video za pavzo/nadaljevanje):

Neodgovorjena vprašanja občinstva

S temi pa ni težav. Če ne znate, niste prepričani v odgovor ali vprašanje ne spada v temo vaše prezentacije – preprosto to pojasnite. Poštenost šteje veliko več kot blefiranje. Če vprašanja občinstva spadajo v vaše področje, pa obljubite odgovor do določenega roka (jutri, čez en teden ipd). In se tega tudi držite. Kontaktirajte me za pomoč pri javnem nastopanju, morda potrebujete le malo odkritih skrivnosti iz prakse.

Označeno z:

Kategorija: logika

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!