Arhivi za 'video'

Zakaj je bilo spletišče nedostopno? In kaj je Pišoči video?

[tab name=’Izpad’]
Verjetno ste opazili, da je bilo to spletišče onemogočeno. Pa moja gripa, prehod na novo spletišče … vse je bilo istočasno. No, kaj se je zgodilo?
[/tab]

[tab name=’Vzrok’]
Predvsem prikaz bi sedaj moral biti precej hitrejši (in kot fanatik za optimizacijo spletnih strani vam lahko obljubim, da bo še hitrejši). Strani so prestavljene na hitrejše gostovanje – povezava je spodaj – in prenos bi lahko potekal brez težav.

Pa žal ni – pri kratkem vklopu je v grafično predlogo strani nekdo vdrl in dodal kodo, ki je vsakih 5 sekund ali še prej klicala neobstoječ (!) spletni naslov. S tem je povzročala veliko zahtevkov, rast porabe pomnilnika strežnika in … na koncu “zmrz”, kot sem včasih kot sistemski skrbnik rekel stanju, ko se računalnik začne ukvarjati sam s sabo bolj kot lahko uspeva odgovarjati zunanjim zahtevkom.
[/tab]

[tab name=’Rešitev’]
Zato je seveda prišlo do izklopov. No, napako sem odpravil. Seveda sem se lotil reševanja “na trdo” – pregledal vse podatke v bazi in nastavitve pravic, kar je prvo, kar je potrebno preveriti po možnem vdoru. In skoraj spregledal nasvet ponudnika novega gostovanja, naj poiščem vse skripte, ki kličejo omenjeni naslov. Včasih prehitro preskočimo najbolj očitno rešitev … Narobe!
[/tab]

[end_tabset]
Berite naprej …

Close

Stoti prispevek v tem blogu je odličen za evforijo iPad Slovenija in aplikacije za iPad, to tako želeno računalniško tablico družbe Apple. In ker je ponudba poslovnega partnerja prišla v pravem času, vas vabim, da si ogledate celotno v Sloveniji ekskluzivno ponudbo z moje strani:

To ponudbo iPad Slovenija imam za vas:

Berite naprej …

Skrivnosti javnega nastopanja lahko odkrijete prek knjig, samostojnih vaj in/ali udeležbe na delavnici, seminarju ali tečaju. Za samostojno učenje s knjigami v zadnjem času priporočam spodnjo pot.

Vsako javno nastopanje še posebej v poslovnem svetu je neposredno povezano z govorico telesa. Morda je zato bolje, da najprej spoznate, kako uskladiti vašo govorico telesa s tem, kar izrečete. Po drugi strani je dobro spoznati neverbalne znake, ki jih vaš sogovorniki uporabljajo v komunikaciji – morda jih bo to tudi “izdalo”.
Berite naprej …

error: Vsebine ni dovoljeno kopirati brez dovoljenja prezentacija.si.