Od leta 2009 video prodajno pismo počasi in vztrajno zamenjuje klasično prodajno pismo v spletu. Na kratko si oglejmo, kako z videom na spletni strani prodate več. Iščete le običajni primer? Poglejte Kako napisati prodajno pismo?.

Da karkoli prodate prek spleta in če obiskovalci spletne strani ne poznajo vaše ponudbe kaj šele blagovne znamke, potrebujete dober nagovor ali prodajno pismo. Ne mislim na katalog izdelkov, kjer ste navadno omejeni z besedilom. Poudarek je na samostojnem izdelku (ali storitvi), ki ga morate čim bolje predstaviti obiskovalcu strani.

Težava naglice časa, v katerem živimo, je v tem, da ljudje vse manj beremo. Ni nam za branje dolgih pisem, pravzaprav, kdaj ste sploh zadnjič dobili pismo, ki ni bilo v nekem smislu prodajno? Pisma sorodnikov so že praktično izumrla, ker mlajše generacije pač nimajo navade pisati. Če bi lahko poslali video v obliki sporočila MMS ali poslali kar povezavo na video posnetek YouTube, bi imeli še najmanj dela …

Prednosti, ki jih ima video prodajno pismo

Pri prodaji prek spleta za zdaj še velja, da dražji ko je izdelek, ki ga ponujate, daljše in bolj izčrpno mora biti pripadajoče prodajno pismo. Ja, to pomeni, da prenesete deset do dvajset in tudi več običajnih strani urejevalnika besedila v splet in ga ustrezno oblikujete (namig: na vsakem ekranu, ko se pomikate navzdol, naj bo nek podnaslov, slika ipd). Strošek za odličnega pisca besedil je v ZDA tudi več kot 20.000 USD za eno pismo!

Spletni tržniki, s katerimi sodelujem, opažajo velik upad prodaje pri dolgih besedilih. Kar pa ni presenetljivo, je večja prodaja na straneh, kjer so uporabili video. Novi obiskovalci strani kupijo do 11% več istega izdelka, obstoječi kupci pa tudi za tretjino več. Povprečno velja, da obiskovalci zaradi zaupanja, ki ga imajo, če je dodan video na strani izdelka, kupijo za 25% več – tudi če si posnetka ne ogledajo!

video prodajno pismo Obstaja preprost recept, kako narediti video prodajno pismo. Menim, da sem ga v Sloveniji prvi uporabil (25. aprila 2010) in to prav za predstavitev cederoma, ki ga lahko dobite tukaj. Uporabiti morate uveljavljen koncept prodajnega nagovora (deluje za vsa prodajna pisma) in ga uporabiti v prezentaciji, ki jo posnamete in objavite kot video posnetek.
Vse sem razložil v enem od modulov novega video tečaja “moj VIDEO prodaja“, ki je na voljo od 12. oktobra 2010 in bo prenovljen na voljo 7. aprila 2013. Poglejte tudi, kakšen je marketing za video prodajno pismo.

Pozor: ne kupujte kopije ameriškega izdelka “Video Sales Letter Formula” na slovenskem trgu, ki sem jo razkrinkal na forumu Med.over.net. Če kopirate uspešne spletne tržnike, uporabite njihove ideje, nasvete in trike, nikoli pa ne prevedite besedila kaj šele video prodajno pismo dobesedno in na ta način uporabite njihovo znanje. Ne gre le za kršenje avtorskih pravic – video prodajno pismo mora biti edinstveno in vas ločiti od konkurence, ne?

Zato bodite originalni in predvsem preberite oz. posnemite vaš govor vnaprej. Nato pa pomikanje po prezentaciji in sprotno snemanje prilagodite posneti naraciji ter na koncu zmontirate v video, ki ga objavite. Video prodajno pismo mora biti vaš lasten trud in gledalci bodo takoj začutili, ali vi oz. drugi vokal govori besedilo, v katerega je prepričan, ali je le prebral (pogosto le prevedeni) pripravljeni tekst. Želim vam veliko uspeha v vaši video prodaji. Če imate težave, čimprej naročite vaše video prodajno pismo.

Označeno z:

Kategorija: oblikasporočilo

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!