Video obdelava in govoreča glava sta najboljši par. Oz. morata biti, saj boste le težko dosegli pravo kvaliteto vaših video posnetkov brez dodatne montaže. Za internetni marketing torej profesionalni videz vaših videov morate odpraviti nekaj preprostih začetnih napak. Katere?

Prva napaka, ki kaže na vaš odnos do vaših gledalcev, je “sedalna težava” (kot ji hudomušno rečem) na začetku in koncu. Video kamero imate malo oddaljeno od vas in jo je potrebno vključiti (pred snemanjem) in izključiti (po snemanju). Toda ta dva dela lahko preprosto izrežete s programi za video montažo, ki jih morda imate že v računalniku (Windows – Movie Maker, Mac – iMovie). Takšna video obdelava zahteva le slabo minuto! Sicer vaš video ne spada v poslovni blog ampak le v – osebni blog.

Druge težave so slovnične napake, izgovarjanje očitnega (kar se vidi na posnetku), a-ji, mmm-ji, tudi kašljanje in kihanje. Video obdelava oz. video montaža je vaš pomočnik. Nekatere video posnetke se tako lahko skrajša za četrtino – vaši gledalci vam bodo hvaležni. Glede utrujenega videza pa – najbolj pomaga naspanost. Kakšen drug trik tukaj razen dobre kreme je že znanstvena fantastika. Poglejte video s tremi primeri slovenskih videov, ki bi lahko bili za internetni marketing z malo truda precej boljši (klik na video za pavzo/nadaljevanje):

Pa vaša video obdelava?

Potrudite se, da ste konzistentni (isto oblačilo za isto serijo video posnetkov – ne gre le za prepoznavnost ampak tudi za profesionalni pristop in odnos do vaših gledalcev). “Iz glave” ne snemajte razen za krajše video posnetke – praktično vselej uporabljajte skript. In predvsem pomislite – pri vsakem stavku! -, ali je dodatna informacija potrebna za vaše gledalce ali je redundančna (ven!).

Le tako bo video obdelava vaših posnetkov uspešna – video bo krajši, imel primeren tempo in ne bo dolgočasen. Za (kmalu) 7 dni brezplačnega obdobja e-tečaja, ki vam bo odkril osnovne skrivnosti video obdelave in internetnega marketinga, pa poglejte e-tečaj: moj VIDEO prodaja.

Označeno z:

Kategorija: sporočilo

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!