The Complete Guide to Public Speaking ali slovensko Popolni vodič za javno nastopanje je še ena od knjig, ki vam jo želim predstaviti. Gre za 310 strani čistega zlata za vse, ki lahko živijo le od javnega nastopanja (v Sloveniji v glavnem le televizijski voditelji, bivši in zdajšnji).

Jeff Davidson (avtor) je seveda ena izmed avtoritet javnega nastopanja. Med njegovimi naročniki so velika podjetja in organizacije kot AOL, American Express pa Wells Fargo itd. Knjiga združuje vse njegove nasvete od priprave za nastop (tudi potovanja, “pitching” organizatorja in vsebino) do same izvedbe (tudi dopisi, obračuni, postavitve dvorane ipd).

Da ne bom ponavljal vsebin v drugih zapisih, so tukaj prednosti knjige The Complete Guide to Public Speaking. Užival sem v naslednjem:

  1. Kako spremljati trende in pripravljati/popravljati vaše javne nastope (1. poglavje)?
  2. Sedem podzavestnih poželenj (2. poglavje)
  3. Izkoriščanje vaših skritih moči (5. poglavje)
  4. Tipi (poslovnih) srečanj in variacije (6. poglavje)
  5. Priprava in poživitev vaše prezentacije (tudi o coachingu nastopanja, 9. poglavje)
  6. Razvijte vašo prepoznavno zgodbo (ang. “signature story”, edinstvena za vas, 13. poglavje)
  7. Pavze in tišine (15. poglavje)

Te vsebine so v prvih dveh delih knjige. Naslednji štirje deli so nato po vrsti o marketingu vašega nastopa, pripravi in pogajanju za spikersko pogodbo, osnovnih korakih pred vašim nastopom ter na koncu še o pridobivanju in navdihovanju vašega občinstva. Če torej pretežno zaslužite le z javnim nastopanjem, potem je drugi del gotovo za vas (npr. priprava brošure za bodoče pogodbene naročnike itd).

Kot zanimivost naj vam posredujem Davidsonovo mnenje, da je gledališčna postavitev v obliki polmeseca z dvema prehodoma – najboljša. Tako se izgubi najmanj govornikove energije. V kolikor pa takšna postavitev dvorane ni možna, si oglejte rešitev in nasvete dr. Joanne Martin. O Joanni bom še kaj napisal in je tudi uspešna podjetnica, delno sodelujem z njenim podjetjem (klik na video za pavzo/nadaljevanje).

Poleg takšne knjige za javno nastopanje potrebujete samo še multimedijske e-tečaje, seminar v živo in morda coaching. Knjigo The Complete Guide to Public Speaking lahko pridobite prek angleškega Amazona (ni carine) s klikom na sliko levo zgoraj. Zelo priporočam.

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: knjigelogikaoblika

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!