Spoznajmo PowerPoint 2010Knjiga (knjižica?) Spoznajmo PowerPoint 2010 je preprost vodič po osnovnih funkcijah te verzije PowerPointa. Priporočljiva je le za preproste tečaje za začetnike – in starejše. O tem pa več v nadaljevanju.

Vedno bo na trgu različno število knjig za določeno temo, več knjig pač za bolj zanimivo področje. Ali tržno povedano – če bodo ljudje kupili knjigo iz tega področja, jo založba izda. In Spoznajmo PowerPoint 2010 spada med cenejše. Brez ambicij za več. Cena na ovitku? 8,50 EUR. Kaj dobite za tako malo denarja?

No, menim, da nobene druge knjige za PowerPoint. Ta priročnik Roka Šulerja ima 60 strani. Gre za navodila, kako naredite preproste predstavitve. Torej je dodanih veliko sivinskih (torej ne barvnih, zaradi cene!) slik – žal niso kvalitetne. Verjetno zato, ker so strani – predvidevam – slabše razmnožene oz. natisnjene kar z laserskim tiskalnikom. Seveda nastavljenim tako, da ne porabi veliko tonerja (cena!).

Vsebina je sicer korektna. Slovničnih napak ne najdem – no, to se pričakuje od knjig založb, ne? Je pa škoda, da je celo pri takšni knjigi nekaj napačnih slik. Zakaj? Ker takšno knjigo poznavalec za PowerPoint 2010 namreč sestavi v dveh ali največ treh dneh. Torej bi kakšen dan lahko bil porabljen še za natančen pregled. Kljub ceni.

Aha, napaka. Ena gotovo – slika na strani 30 naj bi imela desno poravnane številke. Tako je v besedilu (trije stolpci). Na sliki je poravnan desno le en stolpec. In prav kvaliteta slik pokvari vtis o knjigi. S slabšim tiskom namreč vseh grafičnih učinkov na ekranskih slikah bralec sploh ne opazi.

Tako je ta knjiga zares primerna le za preprosto domačo uporabo. Ali pa za začetne tečaje šolarjev in starostnikov. Toda za starostnike bi morale biti slike bolj razločne. Pohvalna pa je navedba bližnjic za PowerPoint na zadnji platnici. Torej, dajmo, spoznajmo PowerPoint 2010, če niste vsaj malo zahtevni, tudi s to knjižico (dostopna je v večini slovenskih knjigarn).

Povezani zapisi

Ni povezanih zapisov.

Označeno z:

Kategorija: knjige

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!