Spletna prodaja v širšem smislu (izdelkov, storitev, vas samih – če zbirate donatorska/sponzorska sredstva) je tisto znanje, ki ga potrebujemo vsi. Za Teden vseživljenskega učenja (TVU) sem pripravil brezplačno prezentacijo in če pridete v Celje, 1. junija 2011 ob 10. uri, boste odkrili skoraj vse moje skrivnosti!

Namen Tedna vseživljenskega učenja je v prikazu pomembnosti učenja vseh generacij ne glede na starost, predznanje in dostopnost. Slogan te kampanje je namreč “Slovenija, učeča se dežela” in TVU je član gibanja festivalov učenja v vseh državah sveta.

Izvajalci prireditev v okviru TVU naj bi predvsem brezplačno promovirali širjenje znanja. Jaz vem, da bom zase kot “klinično mrtev” tistega dne, ko me bo nehalo zanimati novo znanje. Dopoldne na dan, ko tole pišem, sem bil na prezentaciji nekega spletnega podjetja v Celju. Če zdaj ne ocenjujem prezentacije (in vseh “aaa-jev”, “ammm-jev” in zmrza Power Pointa), me je motila “žlabudravščina” računalničarjev. Black lista, benerji, mailing lista? Halo?

Web sejl ali spletna prodaja?

Bodoči, mladi in starejši podjetniki večinoma ne poznajo teh izrazov. Ne vem, kdaj bodo računalničarji nehali razmišljati kot eksperti za spletno trženje, ampak začeli predstavljati pojme kot so spletna prodaja, (e-)časopis in izboljšave spletnih strani – kot poslovni svetovalci. To razumejo vsi drugi ljudje!

Tudi pristop podjetij, ki z vsemi okraski (dovršenim oblikovanjem prodajnih pisem) ponujajo spletne strani (spletna prodaja v spletni trgovini je seveda za doplačilo), mi ni všeč. Tako skoraj ne morem verjeti, da morate pri prenosu strani na drugega ponudnika gostovanja plačati 2.000 EUR za odkup. Ker so strani pač vezane na njihov sistem urejanja spletnih strani. Halo (drugič)?

Vse spletne strani, ki jih implementiram v ponudbi mojega podjetja, so narejene z odprtokodnimi (brezplačnimi) rešitvami. Najbolj uporabljam rešitev WordPress zaradi odličnih možnosti optimizacije (izboljšav) spletnih strani in predvsem preprostim urejanjem strani. Ki je zelo lahko opravilo lastnikov strani. In ki te strani lahko kadarkoli prenesejo drugam (dosedaj še nihče).

Ker je letos Evropsko leto prostovoljstva, ena od tem TVU 2011 pa tudi mediji v podporo učenju, bom na predstavitvi povedal tudi moje mnenje. Predvsem pa bodo udeleženci spoznali, kako preprosto postaviti spletno stran, kako večati svojo prepoznavnost in obenem obveščati svoje simpatizerje in kupce, ter kako zares enostavno doseči prvo stran zadetkov iskanja v spletnih iskalnikih (kar prinese večji obisk vaših spletnih strani, le večji obisk spletišča pa prinese več kontaktov in nato kupcev). Pa še kaj brezplačnega bodo dobili vsi (namig). Spletna prodaja je nato preprosto izvedljiva, ne glede na to ali ste stari 10 ali 100 let!

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: sporočilo

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!