Tokrat sem žalosten in jezen. Slaba predstavitev iz akademskih krogov, kjer študentje privzamejo slabo izdelavo prezentacij v lastnem študiju in nato delu.

V videu komentiram običajne napake in predlagam nekaj preprostih rešitev združevanja in postavitve besedila v prezentaciji. Tako se lahko slaba predstavitev v nekaj minutah spremeni v dovolj kakovostno in učinkovito predstavitev – sicer sporočila poslušalci ne bodo sprejeli (klik na video za pavzo/nadaljevanje).

Slaba predstavitev (povezava na YouTube)

Še nekaj misli o zgornji slabi predstavitvi. Poenotite videz in postavite slike, ki se (ali tudi ne) navezujejo na besedilo na levo stran. Koraki nekega procesa spadajo v oštevilčen seznam. Predvsem pa v seznamu ne imejte več kot 5 (pet) plus/minus 2 (dve) alineji, ker si ljudje pač ne moremo zapomniti daljšega vrstnega reda. Najbolje je uporabljati tri alineje.

Na primeri@prezentacija.si pošljite prezentacijo oz. povezavo nanjo, če želite komentar. Pridržujem si pravico izbire, katere prezentacije bom komentiral (že zaradi različnih modelov predstavitve in da se ne ponavljam).

Označeno z:

Kategorija: oblikasporočilo

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!