Pri brskanju ponudbe podjetij, ki učijo tečajnike izdelavo prezentacij PowerPoint, sem hitro naletel na slabo predstavitev. Spodnja predstavitev je slaba dvojno – saj naj bi predstavljala tudi vajo, ki jo naredijo tečajniki (in odnesejo slabe tehnike ustvarjanja predstavitev s seboj).

Vsi, ki želimo dvigniti kulturo prezentacij in v tem primeru predstavitev podjetja, moramo napredovati in sodelovati. Zaradi tega spletne strani podjetja, kjer je ta primer, ne navajam (klik na video za pavzo/nadaljevanje).

Slaba predstavitev (povezava na YouTube)

Torej – v predstavitvah podjetja (in drugih) se izogibajte animacijam med ekrani, animacijam besedila, že videnim sličicam – izrezkom – in dolgočasnim grafikonom. Zvočne učinke si predvajajte le za vajo, za resno predstavitev so popolnoma odveč in niti slučajno ne smejo biti v predlogi PowerPoint – ima jih le slaba predstavitev.

Na primeri@prezentacija.si pošljite prezentacijo oz. povezavo nanjo, če želite komentar. Pridržujem si pravico izbire, katere prezentacije bom komentiral (že zaradi različnih modelov predstavitve in da se ne ponavljam). Naslednja slaba predstavitev.

Povezani blogi

    Označeno z:

    Kategorija: oblikasporočilo

    Avtor:

    Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!