Rad bi vas bolj zabaval in motiviral – in tale slab nastop bo ravno pravi. 🙂 Gre za del volilne kampanje za zakladnika zvezne ameriške države (včasih ta naziv ang. “treasurer” pomeni tudi finančnega ministra itd). Najprej si poglejte ta res neposrečen nastop (klik na video za pavzo/nadaljevanje):

Ste se nasmejali (tudi če angleščine ne obvladate najbolje – se vam zdijo govorica telesa, govor in nasploh nastop primerni)? Samo nekaj točk očitnih napak, ki ne spadajo v javno nastopanje:

  1. Nenaučen vsaj začetek in konec nagovora (in branje z lista!).
  2. Pozabljanje citatov, ki jih želimo poudariti. 🙂
  3. Samohvala celo z diplomo za znanje komuniciranja (!).
  4. Kontakt z očmi posameznih poslušalcev je prekratek (misel morate zaključiti, nato pogledate naslednjega itd).
  5. Zaradi prevečkrat uporabljenega frontalnega položaja (plus glasnega govora) je nastop preveč agresiven.

Torej? V komentarju na YouTube sem napisal, da me tak človek ne bi prepričal niti za pridružitev vojski v vojnem času. Je pa takšen slab nastop kot video ravno zaradi provokativnosti viralen – več kot 2 milijona ogledov. In seveda slab nastop sproži še druge odzive, kar morda niti ni slabo. Se spomnite citata Oscarja Wilda? "Samo ena stvar je hujša od tega, da ljudje govorijo o vas – da o vas ne govorijo."

No, Phil Davison ni bil izvoljen. Menda je tudi nezaposlen, zato mu želim čimprejšnji nastop službe. Ker ljudi s takšno strastjo tudi potrebujemo v družbi. Ni nujno, če je nekdo slab govorec, da je tudi strokovnjak brez izkušenj. Javno nastopanje pa lahko vsakdo izpili z vajo, izkoriščanjem priložnosti za predstavitve in s coachingom.

Naj vas nasmeje vsaj drugi video (če vas prvi ne). Takole se potrudijo uporabniki YouTube, ki razumejo sporočilo takšnih govorov in imajo še nekaj glasbenega talenta (klik na video za pavzo/nadaljevanje):

Uživajte! Slab nastop kot je zgornji pa naj vas spomni, da se za predstavitev pravočasno pripravite.

Označeno z:

Kategorija: logika

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!