Koncept sidranje NLP je koristen, ampak najbolj ga potrebujete le za sidranje prostora in s tem povezano gibanje pri prezentaciji. Drugih tehnik NLP-ja (nevrolingvistično programiranje) za javno nastopanje vam verjetno v tem blogu ne bom omenjal. Morda zato, ker so javno objavljeni video posnetki slovenskih trenerjev NLP-ja milo rečeno neprepričljivi.

Torej na kratko: pri prezentaciji takšno sidranje NLP preprosto izvedete tako, da poslušalcem vizualno (in z govorom, morda tudi s predmetom) predstavite nek pojem in ga “zasidrate” v prostoru, v katerem se gibate pri prezentaciji. Najbolje je spet predstaviti tole z videom (klik na video za pavzo/nadaljevanje):

Boste obvladali sidranje NLP?

No, saj vam ne branim, da se udeležite kakšnega tečaja NLP-ja. Dodatne tehnike sidranja, ki vas poskušajo naučiti dejansko vizualizacije prijetnega dogodka v preteklosti (z namenom psihološkega prepričanja ali motivacije za akcijo), niti niso slabe. Sploh ne za produktivnost, če vam je manjka. Ampak prikazano sidranje NLP je edino, pri katerem se lahko osmešite, če ga ne poznate. Drugo (sidranje) boste dosegli s prakso. Vnesite vaš komentar spodaj ali me kontaktirajte za več pomoči.

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: logika

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!