SEO triki v videuSEO triki (ang. Search Engine Optimization) za spletne strani vam bodo pomagali, da bodo vaše strani ljudje našli, obiskali in se na njih zadržali. Marsikdo vam spodnjega video posnetka ne bi pokazal javno, ampak kako boste vedeli, da sem pravi ekspert za optimizacijo spletnih strani če vam ne bi nesebično delil nekaj najboljših nasvetov?

Malo zgodbice. Zdaj si jo lahko privoščim, Video prezentacija 30 dni gre h koncu (spodaj je 28. video!). Prve spletne strani sem postavil leta 1994 in imel celo svoj računalnik pri takratnem podjetju Aster v njihovih prostorih, povezan v Internet (danes se temu reče kolociran strežnik). Takrat so bile še vse spletne strani v povojih, moje (za takratno družinsko podjetje) pa tudi. Kakšni SEO triki, pa Google pa še kaj. Takrat je bil glavni iskalnik AltaVista, če se ga še kdo spomni. Šele kasneje sta nastala Yahoo in Google ter je svetovni splet začel počasi rasti v to, kar imamo danes.

In danes je še kako pomembna optimizacija spletnih strani s SEO triki, da sploh dobite kaj obiskovalcev – če za obisk ne plačate (npr. AdWords). Žal morajo osnovni SEO poznati tudi strokovnjaki v vseh drugih področjih kot pa je spletno trženje. Spletni iskalniki so pač postali zelo selektivni, kaj bodo pokazali kot najboljše zadetke iskanja, ko ljudje iščejo informacije s ključnimi besedami, ki označujejo vašo dejavnost, izdelke ali hobi.

V spodnjem video posnetku so SEO triki, ki jih lahko uporabljate za nove in obstoječe spletne strani. Toda – nisem omenil videa. Ta se mi zdi prav tako zelo pomemben, ima pa eno, za mnoge veliko težavo. To je prostor. Čeprav tudi za video obstajajo SEO triki, boste omejeni s prostorom pri vašem gostovanju spletnih strani. Komercialne video posnetke tudi ne smete objavljati na domačih video portalih, pa če vam to (zmotno!) trdijo razna podjetja v Sloveniji.

Najboljše alternative so tri: YouTube (toda odpoveste se pravicam za poljubno uporabo videa, samo moralne avtorske pravice obdržite), Daily Motion (dejansko gre za evropski video portal, ki je že tako pomemben kot YouTube) in Vimeo. Pri tem zadnjem pa tudi ne smete objavljati lastnih komercialnih video posnetkov – sram vas bodi, nekatere slovenske firme! -, če ne plačujete mesečne članarine Vimeo Plus.

Torej poglejte si sedem SEO trikov, ki vam bodo pomagali do statusa eksperta za optimizacijo spletnih strani (klik na video za pavzo/nadaljevanje):

Vam bodo ti SEO triki zlezli pod kožo?

Kar vedno povem vsakemu sogovorniku, pa naj bo to prijatelj, znanec ali naročnik storitev optimizacije strani, je to, da piše najprej predvsem za druge. Da deli znanje, svoje izkušnje in predloge za lažje delo, bivanje ali uspeh drugih. Šele po napisanem besedilu naj se loti še optimizacije bodoče strani s SEO triki za spletne iskalnike.

Takšne vsebine potem imajo možnost za doseganje najboljših zadetkov iskanja. Od leta 2011 Google (njihovi SEO triki v dokumentu PDF) kot kaže vse bolj upošteva vaš osebni slog in ne predelano vsebino z drugih spletnih strani. Zato ne imejte strahu, da mora biti stran tako in tako napisana. Vaši SEO triki naj začnejo svojo magijo šele po napisani vsebini! Za storitev optimizacije spletnih strani in (SEO) copywriting oz. pisanje besedil za splet in druge medije pa me kontaktirajte (ne, nalašč še nimam optimizirane strani za to storitev :-)).

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: logika

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!