programi Arhivi

Facebook forum kot zadnja možnost za forume?

facebook forumFacebook forum je zaželena možnost mnogih, ki uporabljamo Facebook in smo navajeni na (boljšo in) urejeno komunkacijo z drugimi. Izkazalo se je, da lahko uporabimo tudi skupine na Facebooku za zasebno komunikacijo (npr. podporo kupcem vašega izdelka, med člane pa “spustite” le kupce z ročnim potrjevanjem v zasebno skupino). Čez nekaj časa pa boste verjetno ugotovili, da je težko dostopati do starejših objav in če ne prestavite pomembnih objav v zapiske ali kaj podobnega (kot sem jaz po ukinitvi foruma v tem blogu), boste odgovarjali na ista vprašanja spet in spet – in bi si zaželeli imeti nekakšen Facebook forum.

Na isti strani, dostopni prek zgornje povezave, sem razmišljal o tem, če res pričakujete velik obisk vašega spletišča in je le-to v WordPressu. Potem je Simple:Press eden najboljših dodatkov WordPress za forum, saj prevzame tudi nastavitve pravic članov spletišča (bloga) ipd. Ampak težava je seveda ta, da boste morali takšen forum vzdrževati (recimo zaradi morebitnih varnostnih lukenj).
Berite naprej …

Second Life ali Facebook – to ni več vprašanje

second lifePri iskanju vsebin za blog sem slučajno naletel na Second Life. No, le na članek o tem družabnem omrežju, nisem se mu pridružil (čeprav sem v preteklosti nekaterim pomagal). In sem sklenil, da priredim bistvene informacije (iz italijanske revije za učenje angleščine!) ter primerjam uspeh Second Life z novimi družabnimi omrežji kot je Facebook.

Kaj je to drugo življenje? Prevod izraza Second Life je lahko slovensko ime za družabno omrežje, ki je še leta 2007 polnilo časopise. V njem ste lahko navidezno (iz)živeli svoje fantazije. Ustvarili svoj virtualni nadomestek (ali avatar). Celo kupili hiše, pohištvo in obleke z navideznim denarjem (ki ga je bilo kasneje možno tudi zamenjati s pravim – nekateri posamezniki so celo obogateli).

Družabna komponenta Second Life je bila (no, je še) srečevanje ljudi, spoznavanje novih prijateljev in tudi zaljubljanje. Lahko ste postali tudi odvisni od tega drugega življenja in preživeli v navideznem svetu več ur dnevno. Tudi podjetja so odprla svoje virtualne pisarne, oblikovalci svoje salone in časopisne hiše svoje podružnice. In zakaj je vse skupaj – vsaj v medijih – zamrlo?
Berite naprej …

Največji seminar je končan, živel spletinar!

največji seminarNo, pa se največji seminar poslavlja. Tako kot sejmi, nespecializirane konference, delavnice, ki trajajo preveč časa in še bi lahko našteval. Zakaj nisem šel na največji seminar za marketing in zakaj bo spletinar zamenjal vse navedeno (tole pišem ob zaključku treh izvedb tega seminarja, ker bom morda kdaj sodeloval z govorniki)?

Čisto preprosto – v enem dnevu se od npr. desetih govornikov ne boste veliko naučili. Preveč (ljudi) in zato premalo (znanja). Takšni seminarji so popolnoma enaki sejmu – vsega je preveč, težko se osredotočite in komaj ujamete tisto, kar zares potrebujete v poslu. In kar lahko uporabite praktično še isti dan.

Se mudi? Največji seminar (PDF, 946 K)

Berite naprej …

error: Vsebine ni dovoljeno kopirati brez dovoljenja prezentacija.si.