Priprava prezentacije za nastop zahteva po zasnovi in izdelavi še izvedbo. Ampak prezentacijo (računalniško – PowerPoint, KeyNote, Impress) morate pripraviti za izvedbo. Kaj vam svetujem po 17 letih priprave prezentacij?

Nikoli se ne zanesite le na eno mesto, kjer boste imeli shranjeno prezentacijo. Priprava prezentacija zahteva, da jo vedno, ampak res vedno, imate shranjeno na dveh mestih. Če imate svoj (prenosni) računalnik, ne morete biti čisto brez skrbi. Kaj če zmanjka energije bateriji, napajalnik pa ste pozabili? Pa priprava prezentacije s prenosnikom Apple (MacBook Pro je odličen, priporočam) pa nimate pretvornega adapterja DisplayPort-VGA? Kaj če crkne računalnik ali vam ga ukradejo?

Druga najboljša rešitev se zdi shranjevanje prezentacije na ključek USB. Takšna priprava prezentacije ne predstavlja skrbi (zaradi računalnika), toda lahko se zgodi, da prav vašega ključka organizatorjev računalnik ne bo prepoznal. Rešitev sicer ni težka in zahteva nekaj znanja operacijskega sistema (predvsem Okna so težava), toda tudi če to znate – nikoli ne spreminjajte ničesar na prezentacijskem računalniku organizatorja! Pa še ključek lahko izgubite, se pokvari, zgubi vse zapisano itd.

Priprava prezentacije za distribucijo tudi za druge namene (npr. konferečni zbornik) je lahko učinkovita s cederomom. Ta je vsaj trajen (no, nekaj let) in se splača nanj shraniti prezentacijo. Ampak tudi samo na cederom se ne zanašajte – kaj pa če ima organizator računalnik brez enote cederom?

In še zadnja priprava prezentacije (povezava na najboljše nasvete) za nastop – pošljite si kopijo na svoj e-naslov. Vse, kar morate imeti, je spletni dostop do vašega predala e-pošte. To je mene rešilo pri pomembnem nastopu (tekmovanje za najboljši poslovni načrt), ker ključek USB ni bil prepoznan. Minutka za prenos prek spleta, zadnja priprava in – prezentacija je stekla.

Priporočam torej, da vaša priprava prezentacije za nastop vključuje vsaj dve mesti zaradi varnosti. Video za vizualni opomnik (klik na video za pavzo/nadaljevanje):

Vaša priprava prezentacije za nastop

Še naprej spremljajte ta blog. Zasnovo boste imeli v malem prstu. Za samostojno izdelavo predstavitve ali izdelavo predstavitve za vas vam lahko tudi pomagam. Napredna priprava prezentacije za dober nastop pa seveda zahteva še več in če vas zanima, lahko z malo pomoči postane Prepričljiv Prezenter. Samo če res želite spremembo!

Označeno z:

Kategorija: logika

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!