Zakaj je bilo spletišče nedostopno? In kaj je Pišoči video?

[tab name=’Izpad’]
Verjetno ste opazili, da je bilo to spletišče onemogočeno. Pa moja gripa, prehod na novo spletišče … vse je bilo istočasno. No, kaj se je zgodilo?
[/tab]

[tab name=’Vzrok’]
Predvsem prikaz bi sedaj moral biti precej hitrejši (in kot fanatik za optimizacijo spletnih strani vam lahko obljubim, da bo še hitrejši). Strani so prestavljene na hitrejše gostovanje – povezava je spodaj – in prenos bi lahko potekal brez težav.

Pa žal ni – pri kratkem vklopu je v grafično predlogo strani nekdo vdrl in dodal kodo, ki je vsakih 5 sekund ali še prej klicala neobstoječ (!) spletni naslov. S tem je povzročala veliko zahtevkov, rast porabe pomnilnika strežnika in … na koncu “zmrz”, kot sem včasih kot sistemski skrbnik rekel stanju, ko se računalnik začne ukvarjati sam s sabo bolj kot lahko uspeva odgovarjati zunanjim zahtevkom.
[/tab]

[tab name=’Rešitev’]
Zato je seveda prišlo do izklopov. No, napako sem odpravil. Seveda sem se lotil reševanja “na trdo” – pregledal vse podatke v bazi in nastavitve pravic, kar je prvo, kar je potrebno preveriti po možnem vdoru. In skoraj spregledal nasvet ponudnika novega gostovanja, naj poiščem vse skripte, ki kličejo omenjeni naslov. Včasih prehitro preskočimo najbolj očitno rešitev … Narobe!
[/tab]

[end_tabset]

Zdaj je vse v redu, tudi gripa je mimo in delo (zdaj veliko za tuje naročnike – zakaj, sem razložil v e-časopisu, na katerega se lahko naročite) spet poteka. In ker sem vesel, da bo ta blog doživel letos že štiri leta, sem začel ponujati izdelavo pišočih videov. Kaj so to?

To so video posnetki, ki jih “napiše” roka umetnika. Takšen video od leta 2012 nekako magično ohranja pozornost gledalca, ki čaka, kaj se bo zgodilo v naslednjih trenutkih. In tako do konca videa – idealno za tržne namene!

Spodaj je primer video posnetka, ki ga lahko naredimo v enem dnevu za vas. Preprosto:

  1. Dostavite/posredujete sliko vašega logotipa (poljuben, bo spremenjen v vektorsko obliko in ga prejmete po izvedenem naročilu).
  2. Napišete vaše promocijsko sporočilo oz. slogan (kratko, nekaj besed, največ dva stavka – sicer ni učinkovito!).
  3. Poveste še vaše kontaktne podatke in zaželjen URL vaše spletne strani (če je nimate, bo video brez URL-ja).

In to je vse – v enem dnevu po potrditvi vašega naročila bo video narejen in naložen na zaščiteno lokacijo v spletu, od koder ga lahko prenesete k vam. Glasbeno podlago izberemo mi in kot vidite, bomo poskrbeli za sinhronizacijo slike in zvoka. Video bo dolg največ 30 s, da bo kratek, prepričljiv in zato učinkovit (zakaj le 30 s? Ker je raziskava pokazala, da imajo polminutni videi večji odstotek končanih ogledov, do 98%). Naročilnica je pod videom.

Get the Flash Player to see this content.

[contact-form-7 404 "Ni najden"]
Ne vnašajte lažnih podatkov. Vaš naslov IP se beleži: [ip_address].

 

(če ne dobite odziva “Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Kontaktiramo vas. Hvala.” in potrditve sporočila po e-pošti, potem nas prosim pokličite na 031 44 60 66 – velja tudi za dodatne zahteve za video)

Hvala, Sergej

P.S. Aha, za hitre spletne strani preverite več na povezavi za gostovanje vaših spletnih strani.

Povezani zapisi

Ni povezanih zapisov.

Označeno z:

Kategorija: sporočilo

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!