E-klub | Blog

“Kako Narediti Učinkovito Predstavitev v Eni Uri ali Prej

… tudi če nikoli niste predstavili ničesar!”

Vključite zvočnike!

Ja, želim imeti ta cederom

Obstajata le dva načina, kako narediti predstavitev učinkovito:

 • Udeležite se tečaja PowerPoint, kjer vas naučijo KAJ narediti, da ustvarite predstavitev oz. prezentacijo – in nato dolge ure porabite še v službi ali doma, da znate v PowerPointu® uporabiti le tisto, kar zares potrebujete, vaša predstavitev pa je še vedno podobna drugim.
 • Pridobite multimedijski cederom, ki ga lahko kadarkoli pregledate – ko imate čas – in ki vsebuje praktična navodila KAKO pripraviti učinkovito predstavitev, ki bo boljša od 99% vseh drugih.

Sergej M. Rinc Sergej Rinc, spletin.net
uni. dipl. inž. rač. in inf.


Vem, kako se počutite. Od leta 1997 pripravljam prezentacije in od njihove izvedbe je odvisen tudi moj osebni in poslovni uspeh. Sam sem bil v vaši koži, ko sem v preteklih letih moral narediti predstavitev v nekaj urah. Iz vseh gradiv, ki sem jih imel pri roki, sem dobil le navodila in korake, kaj moram narediti za postavitev slike ali grafikona in podobno. In potem je izdelana predstavitev bila takšna, kot jih še danes vidimo na strokovnih prireditvah, izobraževalnih delavnicah in drugje:

 • Uporabljena je že prežvečena privzeta tema (ozadje, barve) v PowerPointu, ki jo je gotovo uporabil že kdo drug.
 • Črke so velike tako kot učijo v gradivu, na predstavitvi pa že od pete vrste naprej nihče več ne more prebrati teksta.
 • Grafikoni so lepi a jih poslušalci ne razumejo ali ne vidijo bistvenega dela, ki je sicer izpostavljen na grafikonu.
 • Preveč je naštetih podatkov in v občinstvu začnejo zehati že po tretjem ekranu. Ker so vsi ekrani takšni, je potrebno skrajšati predstavitev in zato preveč hiteti.
 • Uporabljena tema vsebuje tudi animacije in prehode med ekrani, zaradi katerih je potrebno čakati na prikaz, na koncu pa še zmanjka časa za predstavitev.

Rezultat? Obiskovalci niso razumeli sporočila!

Žal je to najslabše, kar se vam lahko zgodi. Obiskovalci so prišli poslušat vas, z željo, da vam predstavitev uspe, ne pozabite tega. Ko boste prebrali vsako besedo na tej strani, boste odkrili več možnosti za uspeh. Kaj odvrača poslušalce? Če jim berete z ekrana, se jim zdi, da jih imate za neumne. Če poveste manj kot je na ekranih, se sprašujejo, zakaj so sploh prišli – saj bi jim lahko poslali predstavitev po elektronski pošti! Uporabljeno temo so morda videli že nekajkrat. In če vas na koncu pohvalijo za odlično animacijo – od vašega sporočila nimajo nič.

K sreči ljudje cenimo originalnost in individualnost, zato ste gotovo uporabili vsaj svoje barve ozadja, logotip in morda še kateri element predstavitev. Toda ste že doživeli stoječe ovacije (tako novinarji rečejo navdušeni publiki, ki stoje ploska)? Zdaj imate možnost, da dobite večjo pohvalo kot kdajkoli prej, vabilo na naslednje dogodke in po možnosti tudi večji dobiček.

Takoj želim več uspeha s prezentacijami

Zamislite si, da je ura osem zjutraj v ponedeljek. Ravno ko pijete toplo in okusno kavo, prejmete telefonski klic direktorja, da morate pripraviti predstavitev vašega novega izdelka. Obeta se dober posel z novim možnim poslovnim partnerjem, ki ga zanima nakup nekaj tisoč kosov vašega izdelka, ki ga še ne ponujate na trgu. In predstavitev mora biti pripravljena do 11. ure (več časa tudi nimate, ker ste ob 12. uri dogovorjeni za prezentacijo izven podjetja).

Namesto, da vas zagrabi panika, mirno popijete kavo do konca in med pitjem že razmišljate, kdo vam bo posredoval podatke o novem izdelku. Pokličete ga po telefonu in mu naročite, da vam pošlje povzetek lastnosti in bistvene prednosti izdelka do devete ure. Ker ste pozabili cederom “Kako narediti predstavitev v eni uri” v prenosniku sodelavca – z njim ste v petek opravili odlično prezentacijo na poslovni konferenci -, se prijavite v spletišče www.prezentacija.si in poiščete prezentacijo za predstavitev izdelka. Odkrijete bistvene točke in zaženete program PowerPoint.

Ker prezentacije izdelka prej še niste naredili, prenesete predstavitev iz spletišča in jo shranite med vaše. Odprete Matrico diapozitiva in v prezentacijo vstavite vaše tekstne in grafične elemente. Popravite ime izdelka in kontaktne podatke. Dodate ekran, v katerega vstavite napovedane podatke prodaje. Ura je skoraj devet in sodelavec vam že pošlje podatke o izdelku.

Lastnosti in prednosti izdelka prekopirate v predstavitev. Vmes vas zmotita dva telefonska klica, toda do pol desetih imate besedilo končano. Potrebujete še privlačne slike za popestritev. Pobrskate po arhivu podjetja in nato še po priporočenih spletiščih s seznama na www.prezentacija.si. Prenesete slike, jih vstavite v ekrane ter jih pomanjšate in obrežete.

Ura je deset in od oblikovalcev zahtevate in dobite še sliko testnega izdelka. Tudi to vstavite v predstavitev levo spodaj v Matrici diapozitiva. Obrežete sliko, dodate senco – končano!

Sprehodite se skozi predstavitev in odpravite slovnične napake. Pošljete kopijo prezentacije direktorju, ki vam sporoči, katere alineje morate umakniti zaradi poslovnih skrivnosti. Popravite predstavitev, pošljete nazaj, direktor nima več pripomb. Opravljeno, čeprav ob osmi uri niste imeli ničesar. Če ne bi čakali na druge, bi potrebovali manj kot uro.

Ob enajstih se odpravite na zasluženo malico, zadovoljni, da nimate več težav z izdelavo prezentacij. Prijatelji, s katerimi ste na malici, vam zavidajo, ker se ne bojite več stresnih dogodkov zaradi predstavitev.

Ob koncu dneva vas direktor pokliče in se vam zahvali za odlično predstavitev. Podjetje je dobilo novega poslovnega partnerja in to boste proslavili v petek. In zdaj pomislite “Če bi lahko vsak dan tako enostavno, hitro in zanesljivo opravil vse … potem bom gotovo od vsakega dneva imel več in to bodo očitno opazili tudi moji sorodniki in znanci”.

Se lahko to zgodi tudi vam? Ne bodite presenečeni, če se bo. Pridobiti morate le navodila, kako korak za korakom pretvorite vaše ideje v močno sporočilo – vašo predstavitev.

Cederom lahko imate že jutri

Predstavitev v eni uri ali prej

Cederom Kako narediti predstavitev v eni uri ali prej!… vam je dosegljiva z uporabo večpredstavnostnega cederoma "Kako narediti predstavitev v eni uri ali prej … tudi če nikoli niste predstavili ničesar!"

Ta multimedijski izdelek vsebuje več kot 120 minut videoposnetkov s takoj uporabnimi nasveti za izdelavo originalne in učinkovite predstavitve. Cederom vstavite v računalnik in izberete glavno prezentacijo, drugi del o SOL-i (Sporočilo, Oblika in Logika) ali dodane primere, potrebujete le nameščen spletni brskalnik.

Cederom je možno uporabljati v različnih računalnikih (MS Windows®, Mac OS®, Linux®), seveda pa se za izdelavo predstavitev priporoča Microsoft® PowerPoint® 2007. Ta predstavitveni program je uveljavljeni standard za izdelavo prezentacij zaradi velikega števila možnosti, ki jih ponuja vsem, ki želijo učinkovito posredovati sporočilo drugim. Gradivo na cederomu prikazuje pripravo predstavitev s PowerPointom 2007 in je enako uporabno tudi za PowerPoint 2010.

ISBN 978-961-92793-0-4

Kaj boste pridobili z uporabo tega cederoma?

 • Naučili se boste izdelati lastno temo v 10 minutah ali prej. Lastna tema je osnova za originalno, le vašo prezentacijo. Tako boste izstopali od povprečja.
 • Obvladali boste vstavljanje in privlačno senčenje poljubnih slik. Dolgočasnim ploščatim slikam je odklenkalo. Ljudje smo vizualna bitja in imamo radi vsaj navidezni občutek globine.
 • Podatke boste prikazovali na jasen in nedvoumen način. Za ekrane prezentacije velja isto načelo kot za spletne strani – če v 8 s ni možno razbrati glavne informacije, je prikaz zgrešil svoj namen.
 • Nikoli več ne boste uporabili premalih in nečitljivih pisav znakov. To je pogosta težava sicer vsebinsko odličnih prezentacij – poslušalci ne morejo prebrati besedila na ekranu! Pravilno izbrane pisave vas bodo vzpodbudile, da boste vi nosilec predstavitve, in ne ekrani.
 • Vedeli boste, katere animacije lahko uporabimo in katerim se moramo izogibati. Animirani prehodi med ekrani so v profesionalnih prezentacijah smešni in moteči. Nekatere animacije v ekranih pa so koristne in dobili boste občutek, ki vam bo takoj povedal, kakšno animacijo je smiselno dodati.

BREZPLAČNO poglejte demonstracijo prvega dela o vstavljanju stolpčnega grafikona:

Poleg tehnik izdelave prezentacij pa boste obvladali tudi:

 • Vrstni red hitre priprave prezentacije. Z enostavnimi koraki v enakem vrstnem redu je priprava vsake nove prezentacije enostavno rutinsko opravilo.
 • Kako in kje uporabiti določene vrste besedila. Nikoli več ne boste dvomili, ali je nek stavek primeren ali predolg.
 • Pet najbolj pogosto uporabljanih modelov prezentacije. To so načini predstavitve vašega sporočila, ki najbolj ustrezajo ciljni publiki glede na okoliščine.
 • Kje in kako razkosati informacije v obvladljive dele za vaše poslušalce. Če je informacij preveč ali za njih uporabite preveč časa, ste dolgočasni.
 • Govorico vašega telesa pri prezentaciji. Odlično tehnično izvedena prezentacija bo uspela le, če boste z vašim premišljenim gibanjem aktivno sodelovali in prepričali poslušalce.

“Najprej verjamemo temu, kar vidimo, potem temu kar slišimo, nato slišano primerjamo z videnim.
Zgornja ugotovitev nam jasno pove, čemu moramo kot govorci najprej posvetiti svojo pozornost. Ustrezna telesna govorica, ki predvsem podpira izgovorjene besede, bo torej temelj dobrega govora.”

Boštjan Romih
Retorika – moč izrečene besede, www.inti.si

 • Pravilno izbiro ločljivosti ekrana prezentacije. To je pomembno ne samo zaradi prezentacijske opreme, ampak tudi za pretvorbo vaših predstavitev za druge medije kot npr. cederom, devede (in prikaz prek spleta ter TV).
 • Preprečevanje pasti javnih predstavitev. Slabo luč v javnosti lahko dobite tudi nehote, če pred prezentacijo ne preverite vseh možnih pasti. Le nekaj minut vam lahko prihrani neprijetne posledice.

BREZPLAČNO poglejte demonstracijo drugega dela o prikazani obliki podatkov:

Česa na cederomu ni?

 • Opis uporabe drugih pisarniških programov. Uporaba preglednic nas ne zanima razen kopiranja podatkov v prezentacijo. Za pripravo vsebine predstavitev ne potrebujete zahtevnih urejavalnikov besedila ipd.
 • Navodila za izdelavo in obdelavo digitalnih slik. Pripravili boste lastne predloge in slike ali uporabili obstoječe. Pomembno je, kako kvalitetno uporabiti slike za poudarjanje sporočila prezentacije.
 • Programska oprema pisarniških paketov. Na cederomu so dodani brezplačni pregledovalnik PowerPoint Viewer 2007 (za pregled primerov predstavitev na cederomu) in druga koristna programska oprema (berite spodaj!).

Prepričali ste me, kako naročim?

Ljudje se najbolje učimo na primerih in z različnimi oblikami gradiva. Zato so na cederom vključeni dodatni bonusi:

Bonus 1

Ikona PDFTranskript glavnega dela (PDF). Tako lahko za lastno uporabo natisnete in markirate pomembne dele besedila ter imate gradivo ob računalniku. Seveda vas prosimo, da ohranjate naravo.

Bonus 2

Ikona MP3Avdio posnetek glavnega dela (MP3). Zvočni posnetek si lahko prenesete v predvajalnik MP3 in med pripravo prezentacije poslušate navodila. Ta način vam morda bolj ustreza kot delo z dvema oknoma.

Bonus 3

Pet primerov/predlog prezentacij vključno z razlago, MP3 in videoposnetkom za predvajalnike MP4 (iPod idr.). Prodajna prezentacija izdelka, kako predstaviti poslovni načrt, kako ustvariti vabilo na dogodek, prodaja naročniškega spletišča in predloga za plakat.

Bonus 4

Dostop do najboljših brezplačnih predlog in slik. Uporabite povezave do spletišč, s katerih poznavalci redno prenašajo ter uporabljajo predloge in slike – pa tudi katera plačljiva spletišča so najboljša izbira.

Bonus 5

Preizkusna in brezplačna programska oprema. Na cederomu se nahaja tudi programska oprema, ki bo izboljšala vaše prezentacije in omogočila, da jih pripravite za objavo v spletu.

Ekstra bonus

Predstavitev priprave slike izdelka, s posnetkoma MP3 in MP4. Enostavno izdelajte sliko izdelka (e-knjiga, cederom, poročilo), ki prepriča kupce “neotipljivega” izdelka (ni na voljo v fizični obliki).

V Sloveniji ni v navadi, da se za izdelke na cederomu ali devedeju nudi garancija (ko odprete embalažo, lahko dobite povrnjen nakup ali zamenjavo le če je plošča poškodovana). Ker je pomembno le to, da ste vi zadovoljni in uspešni z izdelkom, nudimo posebno garancijo.

Naročite popolnoma brez skrbi

30-DNEVNA GARANCIJA
POVRNITVE DENARJA BREZ VPRAŠANJ

Uporabite “Kako narediti predstavitev v eni uri ali prej” za pripravo vaših prezentacij v 30 dneh po nakupu. Naročite ta cederom in če ne boste popolnoma zadovoljni, samo sporočite, vrnite nepoškodovani cederom in vam bomo vljudno in takoj vrnili vsak cent, brez dodatnih vprašanj.

(Iskreno povedano, dvomimo, da boste kadarkoli želeli povračilo, zato ker boste videli, kako preprosto je slediti navodilom korak za korakom. Nad vašimi rezultati pa boste navdušeni.)

Tako prepričani smo, da bo “Kako narediti predstavitev v eni uri ali prej” vse, kar pričakujete in da boste dosegli boljše rezultate, kot ste dosedaj mislili, da je mogoče.

Vse te prednosti lahko dobite z izbiro te povezave.

Koliko je vreden ta multimedijski cederom? Verjetno bo postal vaše edino gradivo, ki ga boste potrebovali za preprosto in hitro izdelavo prezentacij s PowerPointom. Poglejmo

Povzetek

KomponentaVrednost

Glavna prezentacija “Kako narediti predstavitev v eni uri ali prej”

97 €

Transkript glavne prezentacije (PDF)

30 €

Avdioposnetek glavne prezentacije (MP3)

20 €

Sporočila, oblika in logika predstavitev PowerPoint (z govorico telesa in rok ter gibanjem) ter 5 primerov prezentacij z razlago

197 €

Prezentacija Priprava slike izdelka, MP3 in MP4

25 €

SKUPAJ

369 €

Danes je le: 369 € 297 € 147 €

77 €

(ampak samo za nekaj ljudi)

Za individualno svetovanje bi plačali še več. Toda takšna cena bi odvrnila veliko večino vseh, ki zelo pogosto potrebujete nasvete za izdelavo prezentacij in tehnike prepričljivega nastopanja – direktorji, podjetniki, prodajalci, vodje projektov, vodje služb za odnose z javnostmi, učitelji, študenti in drugi. Zato je cena za cederom “Kako narediti predstavitev v eni uri ali prej” le 77 €, kar vključuje vse stroške embalaže in pošiljanja. Primerjajte vrednost dveh skodelic kave na dan v enem mesecu z vsemi stroški in izgubo časa za udeležbo na tečaju za izdelavo predstavitev PowerPoint!

Ja, želim to izjemno ugodno ponudbo

“Praktičen vodnik”

“Končno mi je v roke prišel praktičen vodnik, ki mi na hiter, enostaven in hkrati strokoven način pomaga pri pridobivanju novih strank.”

Danijela Škornik, Celje
http://sarasvati.si, hitro učenje tujih jezikov

 

“Super priročnik”

“Super priročnik za obremenjene poslovneže.”

Luka Kogovšek, Ljubljana
http://ona-on.com, portal za zmenkarije

Ekstra ponudba:

Želite še več pomoči?

Poleg pomoči v e-klubu vam bomo svetovali BREZPLAČNO pri eni od vaših prezentacij PowerPoint!

Kako boste odkrili skrivnosti predstavitev?

V duhu slabih razmer v gospodarstvu je še pomembneje, kako dobro predstaviti lastno organizacijo, izdelke ali storitve. Če znate ponoviti korake, ki prikažejo izdelavo prezentacije, boste zanje porabili manj časa in energije kot dosedaj.

Po pošti prejmete cederom v škatlici, ki je običajna za devedeje. Vstavite v računalnik in takoj lahko izberete dele gradiva, ki vas zanimajo, korake pa ponovite v vašem računalniku. Po elektronski pošti boste prejeli uporabniško ime in geslo za dostop do gradiva v našem spletišču, kjer so dostopni praktično vsi deli gradiva. Po 30 dneh od dodanega dostopa do spletišča (po poteku garancijskega roka) vam bomo omogočili tudi neomejen dostop do zadnjega, glavnega dela gradiva, ki ga boste tako lahko uporabili povsod, tudi če ste cederom pustili v predalu ali založili.

Vprašanja in odgovori

Potrebujem Okna/Windows za ta cederom?
Ne, Okna/Windows XP ali novejša verzija je koristna le za začetni menu. Ta pa je dodan tudi kot spletna stran in cederom brez težav lahko uporabljate v poljubnem računalniku s spletnim brskalnikom, ki podpira predvajalnik Flash 8 ali novejši (praktično vsi računalniki).

30 dni lahko torej testiram cederom in uporabim v praksi, kar je prikazano?
Da, celotni rizik je na naši strani in ne tvegate ničesar.

Ne morem čakati na cederom po pošti. Prezentacijo moram narediti danes.
Naročilo prek varne storitve PayPal – s kreditno kartico ali sredstvi na PayPalu – omogoča takojšen dostop do vseh glavnih vsebin (video, 5 primerov prezentacij, povezave – cederom pa prejmete po pošti v naslednjih dveh delovnih dneh). Na voljo pa je tudi hitra izdelava predstavitve.

Številko telefaksa imate v ZDA?
Da, gre za storitev eFax, ki posreduje faksirana sporočila kot slike v e-pošti.

Lahko nudim izdelavo prezentacij drugim za plačilo?
Seveda, nobenih omejitev nimate.

Lahko uporabim primere prezentacij za lastno uporabo?
Izvolite, toda spremenite jih v skladu z vašimi cilji – bodite originalni.

In če bi se sodelavec v naši organizaciji rad naučil ustvarjati kvalitetne prezentacije?
Posodite mu ta cederom (spoštujte avtorske pravice) ali poglejte ponudbo za podjetja.

Še imate zadržke?

“Sedem Dobrih Razlogov za Nakup”

 • 30-dnevna garancija – redko kdo nudi garancijo za izdelke tega tipa.
 • Profesionalna kvaliteta – zvok je posnet s studijsko opremo. Vsebine presnamete in poslušate v žepnem predvajalniku.
 • Prezentacijo boste naredili v eni uri ali prej – tudi če dosedaj niste nikoli uporabljali PowerPointa.
 • Pomoč prek spleta – na voljo je člansko spletišče, kjer dobite pomoč pri izdelavi prezentacij.
 • Dodatki v spletu – redno posodabljamo vsa gradiva in povezave ter dodajamo novosti.
 • Predloge primerov – kopirate predlogo, vstavite besedilo in slike, končano.
 • Prihranek časa in denarja – ni stroškov za udeležbo na tečaju, v prihranjenem času pa boste že naredili eno ali več prezentacij.


Kako naročite cederom “Kako narediti predstavitev v eni uri ali prej”?

Spodaj izberite eno od možnosti:DA, želim spoznati skrivnosti
Kako narediti predstavitev v eni uri ali prej. Pošljite mi en izvod po pošti.

Zaradi garancije 30 dni z nakupom ne tvegam popolnoma ničesar. Za 77 37 € bom dobil spletni dostop za 12 mesecev, komentar ene od mojih prezentacij in vse ugodnosti v času trajanja moje članarine kot lastnika tega cederoma.

(Izpolnite polja spodaj. Obvezna polja so označena z zvezdico. Nato izberite/kliknite gumb Oddaj naročilo.)
Plačilo prek PayPala (s kreditno kartico – takojšnji dostop!)

Priporočena cena 97 € Danes le 37 €
Pomoč za naročilo prek varnega strežnika PayPal (video posnetek, odpre novo okno)


Sami ustvarite naročilo ali predračun (samo pravne osebe)

Ikona PDF Naročilo (PDF)  ALI  Ikona PDF Predračun (PDF)

1. Odprite, izpolnite in natisnite.
2. Natisnjeno naročilo pošljite po pošti, faksu – naslov in številka sta v PDF-ju – ali skenirano po e-pošti na podpora@prezentacija.si.

 


Če vam zgornje možnosti povzročajo težave, preprosto pošljite e-pošto na podpora@prezentacija.si in vas bomo kontaktirali.

Evropski vodja inovacijVeliko uspeha,


Sergej Rinc
uni. dipl. inž. rač. in inf.

Skype Me™!

P.S. Da, prav tehnike predstavitev in nastopanja, ki so zbrane na tem cederomu, so doprinesle k nagradi Najboljši poslovni načrt za novoustanovljena podjetja na tekmovanju Najpodjetniška ideja 2007/08 revije Finance. Tudi vaše prezentacije lahko dosegajo nagrade. Naročite cederom še danes, ker boste odkrili izdelavo učinkovitih predstavitev.

P.P.S. Kako vam lahko glasbenik Fredi Miler pomaga pri prezentacijah? In kaj imata skupnega prepričevanje publike in igralec David Caruso? Tudi to boste odkrili in uporabili v vašo korist.

error: Vsebine ni dovoljeno kopirati brez dovoljenja prezentacija.si.