Arhivi za 'predstavitev'

Piškotki in varovanje podatkov po EU

piškotkiPiškotki bodo zagrenili poslovanje podjetjem, ki imajo spletne strani (kdo jih pa še nima?). Kako si lahko posladkate življenje nazaj, preberite spodaj, toda zagotovo ukrepajte do 15. junija 2013! (ni časa? Prenesi PDF)

Piškotki od A do Ž

Piškotke je uvedel brskalnik Netscape Navigator (eden prvih spletnih brskalnikov, mlajše generacije tega ne sploh ne vedo več). Gre za kratke, največ 4.000 znakov dolge datoteke, ki se shranijo v lokalnem (vašem) računalniku oz. drugi napravi, s katero dostopate do spleta.
Berite naprej …

Skrivnosti inovacij Steva Jobsa za posel

skrivnosti-inovacij-steva-jobsa-naslovnicaKnjiga Skrivnosti inovacij Steva Jobsa je zadnja knjiga, ki sem jo prebral in sploh še nameravam prebrati o Stevu Jobsu. Zakaj, vam povem na koncu po nekaj besedah o vsebini.

Carmine Gallo, ki je seveda napisal uspešnico The Presentation Secrets of Steve Jobs (Skrivnosti predstavitev Steva Jobsa), z drugo knjigo o inovacijah dejansko poskuša vzpodbuditi dvig ZDA iz recesije. Ker sta po njegovem mnenju ustvarjalnost in iznajdbe glavna stebra gospodarskega uspeha, je torej dobro zapisati še Jobsova načela za sprostitev “sposobnosti in spretnosti v poslovnem in vsakdanjem življenju”.

Iz uvoda knjige še ena misel Curtisa Carisona v reviji Innovation: Načelo “Posli tako kot doslej” (verjetno ang. “business as usual”) je recept za katastrofo. Boljše poslovanje torej zahteva – inovativnost.
Berite naprej …

Skrivnosti predstavitev Steva Jobsa in še več

skrivnosti predstavitev Steva JobsaV slovenščino je prevedena knjiga Skrivnosti predstavitev Steva Jobsa, iz originalne angleške The Presentation Secrets of Steve Jobs o kateri sem že pisal. Zakaj bi se odločili za slovenski prevod?

Ker je dober, slovnično OK in (zame) tudi strokovno sprejemljiv. Zares vam ni potrebno prebirati angleškega originala (no, samo ena očitna napakica je v besedilu, več na koncu), da bi prezentacijske skrivnosti Steva Jobsa spoznali “skoraj” brez gledanja videoposnetkov njegovih nastopov. Prva opazka tukaj – naslov v prejšnjem stavku s poudarjeno besedo skrivnosti bi morda bolj ustrezal kot Skrivnosti predstavitev Steva Jobsa. Zakaj? Ker boste spoznali kar nekaj skrivnosti uspešnih ljudi – torej ne samo Jobsa – in ne zgolj veščine znanja prezentacij. To je le del uspeha (pogoj je dober izdelek oz. storitev).
Berite naprej …

error: Vsebine ni dovoljeno kopirati brez dovoljenja prezentacija.si.