PowerPoint 2010Septembra 2010 naj bi PowerPoint 2010® bil na voljo tudi v slovenščini. Zakaj je PowerPoint 2010 še vedno zelo dober izbor za poslovne predstavitve?

Revolucionarnih novosti PowerPoint 2010 namreč nima, sploh če ga primerjamo s PowerPointom 2007. Dodatne možnosti za deljenje prezentacij prek spleta so bile pričakovane. Možno bo enostavno deliti prezentacijo z drugimi tako, da boste prek Microsoftovega strežnika dobili edinstveno povezavo, ki jo boste poslali drugim. Nato boste pa enostavno zagnali prezentacijo, ki jo bodo drugi lahko gledali in poslušali v živo. To je lahko velika konkurenca profesionalnim storitvam za videokonference in dobra možna alternativa sploh za mala podjetja.

Grafični prikaz naj bi bil v PowerPointu 2010 precej hitrejši. Za vse, ki pripravljamo predstavitve, bo to koristilo predvsem pri hitrejši menjavi ekranov (diapozitivov). V zadnjo verzijo PowerPointa je namreč vključena Microsoftova grafična knjižnica DirectX 9, ki je povzročila pravo revolucijo pri igrah za Windows. Hitrejši bo tudi prikaz videoposnetkov, ki se bodo sedaj lahko prikazovali neposredno v ekranu brez klicanja zunanjega programa (Windows Media Player).

Komplementarna funkcija prikazu videoposnetkov je tudi snemanje videoposnetka (pa tudi zajem posameznih slik). Sam bom še vedno raje stavil na Camtasia Studio, ki ga uporabljam že nekaj let in četudi je zajem videa slabši iz PowerPointovega dodatka kot pa samostojno, ima Camtasia Studio več možnosti za izvoz npr. tudi v zapise Flash in MP3.

Videokonferenca in PowerPoint 2010?

Kolikor sem se dosedaj igračkal z beta verzijo PowerPointa 2010 (ekranskih slik vam zaradi Microsoftovih pravnih določil ne morem pokazati), lahko rečem, da me bo za nadgraditev prepričala le možnost videokonference. Če bo uporabna in omogočala predstavitev do 100 uporabnikov hkrati. Druge novosti lahko pogrešam, morda me bo prepričala le večja hitrost menjave ekranov, ki mi včasih z verzijo 2007 ne zadošča več. DODATEK 25. maja 2011: Videokonferenca je praktično le oddajanje oz. prikaz predstavitve več udeležencem istočasno prek spleta. Možnosti komunikacije (klepet ipd) ni.

Vse drugo je podobno verziji 2007, tudi zapise prejšnjih verzij je možno brati ipd. Trak zgoraj lahko sedaj tudi precej bolj prilagodite in dodate nove zavihke. In še nekaj ostaja, kar ne morem narediti z OpenOffice (Impress) za prepričljive poslovne predstavitve – SmartArt. Verjetno bodo neodvisni razvijalci ponudili še dodatne predmete SmartArt, ki so se očitno prijeli.

Beta verzija programa PowerPoint 2010 (angleška verzija Office for Home and Business) ni več na voljo (odstranil sem povezavo na “PowerPoint 2010 beta”). Slika (ikona) je uporabljena z dovoljenjem Microsofta.

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: programi

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!