ozadja za power pointPotrebujete ozadja za power point? Tukaj so navedene povezave na spletišča z brezplačnimi in plačljivimi slikami, ki jih uporabljam osebno in poslovno za prezentacije. Samo opazka: ozadja za power point ne bodo rešila slabe predstavitve, dobro predstavitev pa lahko spremenijo v odlično.

Brezplačne slike (za ozadja za power point) *

Freeimages.com
Za veliko prezentacij in spletnih strani uporabljam slike s tega spletišča, tudi nekatera slovenska večja spletišča jih uporabljajo (npr. ona-on.com idr.).


morgueFile – brezplačne slike profesionalnih oblikovalcev. Priporočam.


FreeFoto.com
– rahlo nerodno brskanje ampak lahko najdete kakšna uporabna ozadja za power point.


Free Digital Photos
– veliko brezplačnih slik, ki vam lahko popestrijo predstavitev.


* Preberite si licenčne pogoje. “Brezplačno” navadno pomeni le lastno uporabo, ne smete pa teh slik prodajati ali ponujati tretjim osebam.

Plačljive slike (spletišča urejena po abecedi) **

Animation Factory – animacije, tridimenzionalne slike in tudi predloge PowerPoint. Moje mnenje: splača se naročnina Platinum, 99 USD letno, kar vam omogoči dostop do ozadij in predlog za PowerPoint pa tudi do video ozadij (to je sedaj odlično v PowerPointu 2010).


Boxed Art – težko je našteti vse, kar vam je dostopno v tem spletišču (praktično 15 spletišč!) za 99,99 USD letno in priporočam, da prepričate vašega oblikovalca, da vzame naročnino za razvijalce (to omogoča uporabo datotek v spletiščih za druge).


BigStockPhoto – to je spletišče, na katerem sem našel slike ljudi pri prezentaciji (in jih uporabil za cederom). Priporočam zaradi raznovrstnosti področij.


Dreamstime – to je drugo spletišče, s katerega bi uporabil slike za cederom, če ne bi prenesel slik že z BigStockPhoto.


Fotolia – odlične slike a priporočam posvet z oblikovalci.


iStockPhoto – te slike zelo priporočam za ozadje v PowerPointu.


** Vselej preverite, ali je slika “royalty free” t.j. da po nakupu ni potrebno več plačevati za vsako njeno uporabo (licenčnino). Pri nakupu teh slik je možna minimalna provizija za to spletišče, ki je namenjena (pa ne zadošča niti) za mesečno gostovanje.


Imate težave z všečno postavitvijo slik v prezentaciji ali spletni strani? Oglejte si video za digitalne slike in boste odkrili preprosto, hitro in učinkovito uporabo ozadij za power point.

Zadnje misli: poglejte, preverite in uporabite (plačljive slike kupite v tisti ločljivosti, ki vam zadošča za končni medij – za prezentacijo naj bo vsaj 800 x 600 pik, ki jo lahko še delno povečate brez izgube kakovosti). Ta stran pa je del vsebin cederoma Kako narediti predstavitev, kjer lahko zveste še več o uporabi ozadja za power point.

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: oblika

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!