oblika Arhivi

The Complete Guide to Public Speaking

The Complete Guide to Public Speaking ali slovensko Popolni vodič za javno nastopanje je še ena od knjig, ki vam jo želim predstaviti. Gre za 310 strani čistega zlata za vse, ki lahko živijo le od javnega nastopanja (v Sloveniji v glavnem le televizijski voditelji, bivši in zdajšnji).

Jeff Davidson (avtor) je seveda ena izmed avtoritet javnega nastopanja. Med njegovimi naročniki so velika podjetja in organizacije kot AOL, American Express pa Wells Fargo itd. Knjiga združuje vse njegove nasvete od priprave za nastop (tudi potovanja, “pitching” organizatorja in vsebino) do same izvedbe (tudi dopisi, obračuni, postavitve dvorane ipd).

Da ne bom ponavljal vsebin v drugih zapisih, so tukaj prednosti knjige The Complete Guide to Public Speaking. Užival sem v naslednjem:
Berite naprej …

Ozadja za power point

ozadja za power pointPotrebujete ozadja za power point? Tukaj so navedene povezave na spletišča z brezplačnimi in plačljivimi slikami, ki jih uporabljam osebno in poslovno za prezentacije. Samo opazka: ozadja za power point ne bodo rešila slabe predstavitve, dobro predstavitev pa lahko spremenijo v odlično.

Berite naprej …

Video prodajno pismo

Od leta 2009 video prodajno pismo počasi in vztrajno zamenjuje klasično prodajno pismo v spletu. Na kratko si oglejmo, kako z videom na spletni strani prodate več. Iščete le običajni primer? Poglejte Kako napisati prodajno pismo?.

Da karkoli prodate prek spleta in če obiskovalci spletne strani ne poznajo vaše ponudbe kaj šele blagovne znamke, potrebujete dober nagovor ali prodajno pismo. Ne mislim na katalog izdelkov, kjer ste navadno omejeni z besedilom. Poudarek je na samostojnem izdelku (ali storitvi), ki ga morate čim bolje predstaviti obiskovalcu strani.

Težava naglice časa, v katerem živimo, je v tem, da ljudje vse manj beremo. Ni nam za branje dolgih pisem, pravzaprav, kdaj ste sploh zadnjič dobili pismo, ki ni bilo v nekem smislu prodajno? Pisma sorodnikov so že praktično izumrla, ker mlajše generacije pač nimajo navade pisati. Če bi lahko poslali video v obliki sporočila MMS ali poslali kar povezavo na video posnetek YouTube, bi imeli še najmanj dela …
Berite naprej …

error: Vsebine ni dovoljeno kopirati brez dovoljenja prezentacija.si.