Pred nastopom vas gotovo zanima, kako porabiti minute pred prezentacijo. Ali še bolj natančno, koliko najmanj časa prej morate biti v dvorani pred nastopom, da lahko odpravite morebitne težave.

Moj nasvet je vsaj pol ure. Zakaj? Zato, da:

  • preverite opremo za vašo prezentacijo,
  • poskrbite za vse obveznosti do organizatorja, in
  • opravite vaše potrebe!


Če imate dovolj časa in gre za prodajno/informativno prezentacijo, se seveda lahko še pogovorite z udeleženci vašega nastopa. Ampak, ko pridete do dvorane, prve minute pred prezentacijo namenite priključitvi in testu opreme. To je navsezadnje bistveno za vaše javno nastopanje!

Potem poskrbite za preostale obveznosti do organizatorja in seveda pokažite, da ste prišli in ste pripravljeni. Kar je pa pomembno na koncu – če morate na stranišče, potem pojdite. Zato je trideset minut prihoda pred nastopom tako pomembno, da pač imate dovolj časa za vse korake.

Še kratek video za opomnik, ko se boste vrnili na to stran (klik na video za pavzo/nadaljevanje):

Kako še izkoristiti minute pred prezentacijo?

Nadihajte se čimbolj svežega zraka, ogrejte glasilki in – ne pijte alkohola. Ta in še drugi nasveti so del mojega coachinga nastopanja, gotovo pa že sami veste, kaj vam lahko oslabi vaš govor. Samo pravočasno pridite na kraj predstavitve, da bodo minute pred prezentacijo minile brez napetosti, prestopanja in strahu.

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: logika

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!