V reviji Ona je bil 10. novembra 2009 objavljen intervju z ultramaratoncem Martinom Strelom. Poleg zanimivih poslovnih in življenskih pogledov je Martin Strel izjavil tudi, da je “first class speaker” (elitni govornik, vabljen na prestižne predstavitve) v New Yorku, Londonu in Syndeyju.

Je zaradi tega res najboljši slovenski govorec? Če nekaj agencij, ki ga zastopajo, to trdijo? No, to me niti ne zanima (dobro za Martina!), je pa iz samo nekaj slik možno izluščiti, da še potrebuje veščine prikazovalca (ang. “presenter”).

Npr. slike na AmazonSwim2007.com kažejo Martina v času prezentacije. Široki oder seveda ponuja veliko možnosti, toda pravila prezentacije v državah, kjer pišemo od leve proti desni, narekujejo, da je potrebno predstavljati prezentacijo na levi strani odra (gledano s strani poslušalcev). Tako prezentacija doseže največji učinek.

Edino, kar je iz malega števila fotografij še možno komentirati, je govorica rok. Dlani med prezentacijo ne smejo biti nižje od komolcev, je pa res, da je na slikah visok oder. Martinove dlani so tako verjetno videli vsi prisotni. Drug primer je križanje rok (desna roka gre dlje od telesa na levo), kar pa ni profesionalno. To lahko pomeni neodprtost in neodkritost (prikazovalec dejansko naredi blokado), kar zmanjša integriteto prikazovalca.

Torej, Martin Strel je lahko res najboljši slovenski govorec (vse čestitke), za prikazovalca pa mora še malo v šolo pa bo. Ali pa kakšen izobraževalni večpredstavnostni cederom oz. tečaj predstavitev, v ZDA jih je kar nekaj, zdaj (večpredstavnostni cederom) tudi v Sloveniji.

Povezani zapisi

Ni povezanih zapisov.

Označeno z:

Kategorija: logika

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!