logika Arhivi

Kako odstraniti vinjeto?

kako odstraniti vinjetoToliko je nasvetov kako odstraniti vinjeto pa gre vseeno preprosto. Brez strgala, ki ga nimate pri roki pa še praske tvegate. Brez fena – zakaj se moram ukvarjati še s kabli za elektriko? In brez vode. S čistilnim robčkom za očala! In brez stroškov menjave pri AMZS …

Torej kako odstraniti vinjeto?

Postopek kako odstraniti vinjeto zahteva le nohte (ženske torej pazite) in en samcat čistilni robček za očala. Pa tri do pet minut potrpežljivosti. Pet minut bi moralo zadoščati, da zalepite že novo vinjeto!
Berite naprej …

Facebook HTTPS – certifikat SSL da ali ne?

Facebook HTTPSFacebook HTTPS ali varna povezava Facebook HTTPS med stranjo in računalnikom obiskovalca prek protokola SSL je od 1. oktobra 2011 obvezna. Ali res potrebujete lasten certifikat SSL?

To vam odgovorim v spodnjem video posnetku. Ni nujno, da boste za Facebook HTTPS povezave potrebovali lasten certifikat. Če ne uporabljate posebnih zavihkov prek aplikacij za Facebook, potem bo vaša Facebook stran ostala enako dostopna – pač prek komunikacijskega protokola SSL (ang. Secure Sockets Layer).

Če pa imate posebne zavihke predvsem za pristajalno stran, potem je odvisno od aplikacije, ki ste jo uporabili. Ta mora že imeti podprto delovanje prek povezave HTTPS. To je sedaj obveza za vse aplikacije v Facebooku. Za svojo lastno aplikacijo torej vsebine, ki se prikažejo z vašega spletnega strežnika (gostovanja), pa potrebujete certifikat SSL.
Berite naprej …

SEO triki za spletne strani

SEO triki v videuSEO triki (ang. Search Engine Optimization) za spletne strani vam bodo pomagali, da bodo vaše strani ljudje našli, obiskali in se na njih zadržali. Marsikdo vam spodnjega video posnetka ne bi pokazal javno, ampak kako boste vedeli, da sem pravi ekspert za optimizacijo spletnih strani če vam ne bi nesebično delil nekaj najboljših nasvetov?

Malo zgodbice. Zdaj si jo lahko privoščim, Video prezentacija 30 dni gre h koncu (spodaj je 28. video!). Prve spletne strani sem postavil leta 1994 in imel celo svoj računalnik pri takratnem podjetju Aster v njihovih prostorih, povezan v Internet (danes se temu reče kolociran strežnik). Takrat so bile še vse spletne strani v povojih, moje (za takratno družinsko podjetje) pa tudi. Kakšni SEO triki, pa Google pa še kaj. Takrat je bil glavni iskalnik AltaVista, če se ga še kdo spomni. Šele kasneje sta nastala Yahoo in Google ter je svetovni splet začel počasi rasti v to, kar imamo danes.
Berite naprej …

error: Vsebine ni dovoljeno kopirati brez dovoljenja prezentacija.si.