Brez knjige za predstavitev znanje programov PowerPoint, Impress in drugih ne pomaga. Naslednje knjige za predstavitev vam toplo priporočam.

Prezentacije | knjigarna CanguraVaša prva knjiga za predstavitev bo ali celo je knjiga Prezentacije (na voljo le še v knjižnicah). Gre za knjigo iz leta 2000 avtorice Daria Price Bowman, ki izvaja profesionalne prezentacije. Navedeni so nasveti od priprave prezentacije prek načina podajanja prezentacij in vizualnih pripomočkov do logistike (op.p. jaz v cederomu za učinkovito prezentacijo uporabljam izraz logika, da poleg lokacije in ureditve dvorane ter samega dogodka vključim tudi govorico rok in telesa med prezentacijo – če le-ti nista logični, zmedete poslušalce).

Koristni so nasveti za pripravo pisnih izročkov in v posebnih situacijah npr. ko dajete uradno izjavo za medije. Po opisu nastopa v medijih je dodano še koristno poglavje s citati. Kljub nekaterim napakam (sklicevanje na knjige, omenjene v drugih poglavjih, je pogosto napačno ipd) je knjiga uporabna za vsakdanje opomnike.

Special Edition Using Microsoft Office PowerPoint 2007Iz druge knjige za predstavitev, Special Edition Using PowerPoint 2007, več avtorjev, sem sam dobil koristne nasvete za izvedbo prezentacij. Prvi dve tretjini sta posvečeni delu s programom PowerPoint 2007, kjer zveste vse o izdelavi prezentacij z lahkimi koraki, ki jih ponovite sami. Vsi elementi predstavitev (ki jih omogoča PowerPoint) so obdelani, na cederomu pa so tudi dodani primeri, PDF vseh poglavij in veliko predlog PowerPoint.
Posebna vrednost te knjige za predstavitev je tretji del, kjer so navedeni načini izvedbe prezentacij in nasveti, če pripravljate prezentacije za druge. Če boste imeli le eno knjigo za PowerPoint in pripravo predstavitev, potem si pridobite le to na angleškem Amazonuprimer retorične knjige za predstavitev (ni stroškov carine).

The Exceptional PreseneterIn še podrobnosti tretje knjige za predstavitev. The Exceptional Presenter je napisal retorik Timothy J. Koegel. Teh knjig je kar veliko na voljo, ta je ena od boljših. Avtor daje poudarek predvsem retoriki in profesionalnem nastopu pri vsaki predstavitvi, ne glede na to komu in kaj predstavljate. Privlačno govori tudi o tem, kako in kdaj odgovarjate na zastavljena vprašanja poslušalcev, kar pa je tudi v prvoomenjeni knjigi zgoraj.

Torej, zgoraj navedene knjige za predstavitev lahko zadoščajo za vse vaše prezentacije – seveda, če se boste držali nasvetov v njih (vaja, snemanje s kamero, pravočasni prihod, prilagoditev prezentacije publiki ipd). Brez nobene prebrane knjige za predstavitev ali tečaja (ali cederoma 🙂 ) pa vam tudi odlično tehnično znanje programa za predstavitve ne bo dovolj za uspeh. Torej knjigo v roke ali cederom v pogon in vadite. Ali pa sprejmite mojo pomoč, da postanete prepričljiv prezenter. Napišite spodaj, katere knjige so vam najboljše.

Označeno z:

Kategorija: knjigelogikaoblikasporočilo

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!