Pomoč pri prezentacijiDanes sem dobil zanimivo e-sporočilo za brezplačno pomoč pri prezentaciji. Seveda rad pomagam (in spodaj boste prebrali, koliko) toda na ta način ne prosite za pomoč. Gremo po korakih.

Naj najprej razčistimo glede brezplačnosti v Internetu oz. bolj ozko v svetovnem spletu. Veliko informacij je res na voljo brezplačno, a ne vse. Veliko posameznikov in podjetij živi od plačljivih storitev, ki so na voljo v spletu. Ali pa samo v spletu. In ljudje smo za urejeno, kvalitetno in uporabno zbirko informacij, ki nam prihrani čas, denar ali energijo (ali vse skupaj) pripravljeni plačati. Več o tem drugič.

Res je, da lahko dobite brezplačno informacijo tudi od posameznikov ali podjetij, ki sicer ponujajo plačljive storitve. Ampak v tem primeru:

  1. Se predstavite z vašim pravim imenom.
  2. Natančno povejte, kaj želite.
  3. Ne blefirajte.

Nazaj k prošnji (slika prezentacije v PowerPointu je zgoraj levo). Pošiljatelj se je podpisal s kodnim imenom, sporočilo je z nekega (predpostavljam) hitro ustvarjenega predala e-pošte storitve Google Mail. Prvi minus.

Iz sporočila “Nujno rabim vašo pomoč! Da mi lahko popravite?” res ne vem, kaj pošiljatelj želi. Naj popravim celotno prezentacijo (predlogo), le slike, razvrstitev besedila? Veliko ljudi potrebuje mojo pomoč in veliko jo tudi nudim brezplačno (tudi eno do dve uri vsak mesec v okviru delovnega časa brezplačno, moj “1% za družbo”, predvsem za dobrodelne namene ipd). E-pošta poslana na e-naslov primeri@prezentacija.si pomeni, da komentiram vašo predstavitev in pripravim video, kot npr. slaba predstavitev #3. Morda bom to storil tudi za to prezentacijo, seveda pa je to le moja dobra volja in bi raje komentiral dobre predstavitve – poslana seveda ni dobra. Torej drugi minus.

Blefiranje je pa seveda tretji minus. Poleg vzdevka (namesto imena) in čudnega e-naslova je težko ugotoviti pravi namen pošiljatelja. Lahko da gre za dijaka, lahko pa tudi ne. Če gre za konkurenco temu blogu in meni osebno kot govorniku, me veseli, da je ta blog obiskan – še bolj bi bil vesel komentarjev, ki so vam na voljo pod vsakim zapisom. Vsaj štirje zapisi na vsakih pet v tem blogu vsebujejo brezplačne nasvete, ki jih lahko večinoma takoj uporabite. Če gre pri poslani prošnji za značilno slovensko nagajanje, mi je pa vseeno. Na ta način se v življenju ne doseže veliko in vse se enkrat vrne nazaj. Zato v mojem življenju delim le dobro, čeprav včasih na samosvoj način. Ki ga morda kdo ne razume takoj (npr. video posnetki slabih predstavitev imajo dejansko nasvete, kako popraviti takšno prezentacijo, da bo uspela, nikogar ne želim prizadeti itd).

Torej, če želite hitrejšo pomoč pri prezentaciji:

– me lahko pokličete, poveste, kaj potrebujete, pošljete e-sporočilo, morda želite uvodnega govornika ali povezovalca za vaš dogodek itd.

– lahko pridobite prvi slovenski multimedijski cederom za prezentacije in vam pomagam pri eni od vaših prezentacij brezplačno. Vsi lastniki cederomov – in vsi so zadovoljni, nihče ga ni vrnil nazaj! – bodo v kratkem prejeli povezavo na brezplačni video o izdelavi video posnetkov prezentacij s PowerPointom 2010 in imajo še druge ugodnosti.

– od letos (2011) ponujam tudi coaching za javno nastopanje, ki vam bo prinesel več časa ter veselje in uspeh v javnem nastopanju.

– za predstavitve v svetovnem spletu, video posnetke in video marketing ter za vašo lastno izdelavo video prezentacij imate vse na voljo v paketu Video marketing 2011, ki poleg prezentacij seminarja o video marketingu vsebuje tudi celoten e-tečaj “moj VIDEO prodaja”. Znanje, kako imeti PRVO povezavo na prvi strani zadetkov iskanja Google, tudi v svetu ni tako ugodno dostopno.

– za optimizacijo spletnih strani (in zaradi katere je ta blog visoko uvrščen v zadetkih iskanja) pa vam prav tako lahko pomagam v mojem podjetju, seznam storitev pa vsebuje cenik spletnih strani. In lahko vam pripravim video prodajno pismo, video za vaše spletne strani ali video blog. Vsi doprinesejo k večji prodaji in so odlična oblika marketinga z nizkimi stroški.

Na primeri@prezentacija.si pa le pošljite prezentacijo oz. povezavo nanjo, če želite komentar. Pridržujem si pravico izbire, katere prezentacije bom komentiral (že zaradi različnih modelov predstavitve in da se ne ponavljam). Za pomoč pri prezentaciji pa prosim le, da se najprej predstavite. Velja?

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: sporočilo

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!