Joint Venture partner (ali JV partner) je navadno posameznik, podjetje ali druga organizacija, ki se vam pridruži pri vašem projektu. Kako? Navadno res prispeva finančna sredstva, lahko pa tudi le del nalog za dokončanje projekta, know-how (znanje) ali npr. poslovne povezave za dosego končnega uspeha. Ne gre za odstop dela lastništva podjetja!

Seveda Joint Venture partner pričakuje (saj podpišete pogodbo, ustni dogovor je možen le pri dosedanjih poslovnih partnerjih) povrnitev vložka oz. dobiček zase. Že s tem v mislih morate sploh začeti strategijo kontaktiranja vaših možnih JV partnerjev.

Poglejte si spodaj, kako dosedanje kontaktiranje bodočega JV partnerja ne funkcionira več. Enostavno lahko to spremenite s preprosto tehniko, ki je velika večina ne počne. Po mojih izkušnjah se odzovejo do trije zainteresirani Joint Venture partnerji od desetih poslanih predlogov, pri navadni e-pošti praktično nobeden (klik na video za pavzo/nadaljevanje):

Noben možen Joint Venture partner ne odgovori?

Ne skrbite. Vztrajajte. Pošljite e-sporočilo še enkrat (spremenite besedilo, video ostane enak!), poskusite pridobiti telefonski kontakt, tretje sporočilo pošljite po navadni pošti (spet s povezavo na video za tega naslovnika v spletu). Po treh poskusih pa odnehajte in ponovite enako z drugimi. Ampak res naredite poseben video za vsakega – kmalu se bo ustrezen Joint Venture partner oglasil in nato samo še dogovorite pogoje sodelovanja. Za več informacij, kaj, koliko in kako ponudite sodelovanje, me lahko najamete za Joint Venture partner svetovanje.

Kategorija: sporočilo

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!