javno nastopanjeJavno nastopanje predstavlja mnogim enega od največjih strahov (v svetu je pogosto med prvimi tremi strahovi – skupaj npr. s smrtjo in poškodbami v stanovanju itd.). Bližnjica za vas? Postanite Prepričljiv Prezenter! Spodaj so strani z nasveti za javno nastopanje v obliki video posnetkov, ki so nastali v okviru brezplačno dostopne Video prezentacije 30 dni. Zato so posnetki bolj sproščeni, hkrati pa se zahvaljujem vsem, ki ste mi poslali potrditev, da nasveti zares delujejo. Za vas sem jih objavil!

kako večkrat pogledati na platnoKako večkrat pogledati na platno

Kako večkrat pogledati na platno v času prezentacije? Spustimo roke, jih držimo v istem položaju? To je verjetno moj najboljši trik za javno nastopanje.

dva položaja pri prezentacijiDva položaja pri prezentaciji

Katera dva položaja v javnem nastopu sta vse, kar potrebujete? Ste lahko stalno le na enem mestu? Poznati morate le ta dva položaja in je osnova za uspešno prezentacijo v vašem malem prstu.


delo rok pri predstavitviDelo rok pri predstavitvi

Kam z rokami med prezentacijo? Jih imamo v žepu, sklenjene, prekrižane? Ne ponavljajte napak politkov. V javnem nastopu bodite iskreni, predajajte svoje znanje in priznajte napake.


delo rok pri predstavitviVprašanja občinstva pri prezentaciji

Kako odgovorite na vprašanja občinstva pri prezentaciji? Je pomembno delo rok(e) ali ne? Če načrtujete vprašanja občinstva na koncu prezentacije (ali tudi v času vaše predstavitve), potem tega ne smete spregledati. Ste strokovnjak za javno nastopanje, ampak spoštujte spraševalce.


triljica pri predstavitvi

Triljica

Katere položaje zavzamete v času prezentacije? Je za javno nastopanje to dovolj? Triljica je preprost pojem, ki si ga boste hitro zapomnili. Gibanje po triljici večina obvlada že po nekaj predstavitvah. Tudi vi boste.

Napredno javno nastopanje

sidranje nlpSidranje NLP in gibanje pri prezentaciji

Kako zasidrate prostor pri prezentaciji? Ali morate sidro pustiti na istem mestu do konca prezentacije (logično)? Dokler ne uporabite drugih delno hipnotičnih tehnik za javni nastop ali celo študirate predmet za javno nastopanje in retoriko, je ta tehnika obvezna – in lahko obvladljiva.


javno nastopanjeNa kraju zločina

Ali obstaja ena gesta, ki bi v ključnem trenutku lahko dokončno prepričala vaše poslušalce? Kaj ima David Caruso s tem? Lahko to gesto uporabite večkrat v isti prezentaciji?


nastop pred kameroKako dobro zgledati pred kamero

Kako dobro (bolje) izgledati za javno nastopanje pred kamero, če ste normalno naspani (ja, prvi pogoj!). In kdaj paziti, da ne izgledate preveč dobro :-).


nastop pred kameroMinute pred prezentacijo brez živčnosti

Za javno nastopanje potrebujete dragocene minute pred prezentacijo. Kako jih lahko izkoristite? In čemu se morate izogniti!


pred nastopomPred nastopom poglejte skozi oči kamere

Recept, da se izognete težavam, ki jih kamera odkrije pred nastopom, sami pa ne.


Poglejte, kaj ima lahko vaša prodajna predstavitev – zgoraj je povzetek cca. desetine najboljših nasvetov, ki vam jih lahko odkrijem, da vas ne bo več strah nastopanja, da boste prodali znanje/izdelke/storitve pri prezentaciji in uspeli zasebno, družabno in poslovno. In imeli javno nastopanje v malem prstu!

Avtor: