Vas javno nastopanje na kraju zločina zanima le zaradi znane nadaljevanke? Potem izvolite na CSI:Miami. Pri prezentaciji lahko uporabite gesto, ki pa so jo v tej nadaljevanki pač pretirano izpostavili – in si jo boste zato za javni nastop bolj zapomnili.

Zakaj gre? Za vaše javno nastopanje je pomembno, da ste prepričljivi. In včasih potrebujete le “tisto malo”, da se približate vašemu občinstvu, potencialnemu kupcu ali morda tudi sponzorju. In takrat, v tistem prelomnem trenutku (večinoma pri vprašanju za vas) pokažite, da ste človek in ne nekdo, ki ga zanima le korist (za vas).

Takrat nagnite glavo na desno vendar ne bolj od desne noge – in povejte z občutkom odgovor, podatek ali vaše mnenje. V seriji Na kraju zločina je David Caruso pač (namenoma) pretiraval, se pa spomnite nanj, ko boste naslednjič morali povedati nekaj najbolj prepričljivega. Poglejte video (klik na video za pavzo/nadaljevanje):

Pravo javno nastopanje na kraju zločina?

No, če ste forenzik, policist ali predstavnik za odnose z javnostmi na kraju zločina seveda ne boste nastopali s prezentacijo … Lahko pa uporabite ta pristop, ko boste želeli prepričati druge, poskušali odpreti kakšno srce ali enostavno izraziti sožalje.

Vsekakor pa prosim, da tega trika za javno nastopanje ne zlorabljate. Če ga boste uporabili več kot dvakrat (v isti prezentaciji), vas bodo “prečitali” in vam ne bo nič pomagal. Vam pa lahko pomagam postati dober retorik (prepričljiv prezenter).

Slika Davida Carusa (v videu) je uporabljena z dovoljenjem.

Označeno z:

Kategorija: sporočilo

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!