Arhivi za 'iPad'

kartice SIM Nedavna objava (viri so navedeni na koncu) o možnosti odkritja ključa kartice SIM, ki je nujna za komuniciranje prek omrežij mobilnih operaterjev, ni tako nedolžna in zahteva več pozornosti.

Nemški strokovnjak za kriptografijo Karsten Nohl bo prikazal vdor na konferenci, kjer se zberejo eksperti za računalniško varnost (Black Hat, od 31. julija 2013 [1]. Njegova originalna objava je na [2].

Objavi dveh tujih medijev ([3] in [4]) opisujeta bistvo problema, članek Forbes je pri tem bolj podroben. Gre za starejše kartice SIM, ki uporabljajo za današnje razmere premalo varen kriptografski standard DES (Data Encryption Standard). Ker DES uporablja 56-bitne šifrirne ključe, je možno ugotoviti ključ DES določene kartice SIM zgolj z enim sporočilom, ki je podpisano s takšnim ključem. Prav to Nohlov napad izkorišča, saj naprava na slabo formiran paket vrne nazaj sporočilo napake, ki vsebuje kriptografski podpis.
Berite naprej …

Close

Stoti prispevek v tem blogu je odličen za evforijo iPad Slovenija in aplikacije za iPad, to tako želeno računalniško tablico družbe Apple. In ker je ponudba poslovnega partnerja prišla v pravem času, vas vabim, da si ogledate celotno v Sloveniji ekskluzivno ponudbo z moje strani:

To ponudbo iPad Slovenija imam za vas:

Berite naprej …

Prezentacija na iPhoneBlog Prezentacija je sedaj dostopen tudi na telefonih iPhone in drugih mobilnikih.

To omogoča super dodatek za WordPress WPtouch, je pa potrebno omejiti dodatek SuperCache. Ampak kaj moremo, ko so pa iPhone in drugi pametni mobilniki prava stvar na poti.

Če želite dobiti vsaj vtis, kako WPtouch spremeni prikaz bloga WordPress, prenesite dodatek za Firefox User Agent Switcher, restartajte Firefox in nato v menuju Orodja spremenite Default User Agent v iPhone 3.0. Ni ravno isto kot na pravem iPhonu, lahko pa preverite delovanje.

error: Vsebine ni dovoljeno kopirati brez dovoljenja prezentacija.si.