Arhivi za 'impress'

PowerPoint 2010Septembra 2010 naj bi PowerPoint 2010® bil na voljo tudi v slovenščini. Zakaj je PowerPoint 2010 še vedno zelo dober izbor za poslovne predstavitve?

Revolucionarnih novosti PowerPoint 2010 namreč nima, sploh če ga primerjamo s PowerPointom 2007. Dodatne možnosti za deljenje prezentacij prek spleta so bile pričakovane. Možno bo enostavno deliti prezentacijo z drugimi tako, da boste prek Microsoftovega strežnika dobili edinstveno povezavo, ki jo boste poslali drugim. Nato boste pa enostavno zagnali prezentacijo, ki jo bodo drugi lahko gledali in poslušali v živo. To je lahko velika konkurenca profesionalnim storitvam za videokonference in dobra možna alternativa sploh za mala podjetja.

Grafični prikaz naj bi bil v PowerPointu 2010 precej hitrejši. Za vse, ki pripravljamo predstavitve, bo to koristilo predvsem pri hitrejši menjavi ekranov (diapozitivov). V zadnjo verzijo PowerPointa je namreč vključena Microsoftova grafična knjižnica DirectX 9, ki je povzročila pravo revolucijo pri igrah za Windows. Hitrejši bo tudi prikaz videoposnetkov, ki se bodo sedaj lahko prikazovali neposredno v ekranu brez klicanja zunanjega programa (Windows Media Player).

Berite naprej …

Dobra prezentacija je predstavljena … veste kje (namig: poglejte na dno te strani). Zato sem začel s serijo videoposnetkov – slabih – predstavitev, upam pa, da bo na primeri@prezentacija.si prišla tudi dobra ali zelo dobra prezentacija oz. povezava nanjo. Z veseljem jo bom komentiral in objavil posnetek na YouTubu (pozor, če je vaša prezentacija, se morate strinjati s takšno objavo oz. je prezentacija javno na voljo).

Torej, naj otvori serijo prezentacij spodnji primer v Ljubljani, novembra 2009, pridobljen s strani http://webcamp.si/presentations/ (klik na video za pavzo/nadaljevanje).

Slaba predstavitev (povezava na YouTube)

Je jasno vse? Izjava o odrekanju: gre za predstavitev, ki je bila v Tehnološkem parku Ljubljana in ne pripravljena s strani zaposlenih v njem. To je morda v videoposnetku dvoumno. Izbrana pa je bila za komentar zato, ker je zares izstopala od drugih, žal v negativnem smislu. Še programerji (nekateri predpostavljam, da) brez zaposlitve so imeli boljše predstavitve.

Verjetno sem si nakopal novega sovražnika (morda jim pošljem kaj v tolažbo), upam pa, da tudi več pristašev. Govorec, ki poučuje podjetnike, mora dajati zgled za podjetnike tudi s kvalitetnimi, učinkovitimi predstavitvami. Sicer je bolje razposlati izročke predstavitve po e-pošti. Elementi predstavitve še posebej za (bodoče) podjetnike bi morali biti precej bolje oblikovani, da bi sporočilo te prezentacije doseglo svoj cilj. Naslednja slaba predstavitev.

error: Vsebine ni dovoljeno kopirati brez dovoljenja prezentacija.si.