Facebook HTTPSFacebook HTTPS ali varna povezava Facebook HTTPS med stranjo in računalnikom obiskovalca prek protokola SSL je od 1. oktobra 2011 obvezna. Ali res potrebujete lasten certifikat SSL?

To vam odgovorim v spodnjem video posnetku. Ni nujno, da boste za Facebook HTTPS povezave potrebovali lasten certifikat. Če ne uporabljate posebnih zavihkov prek aplikacij za Facebook, potem bo vaša Facebook stran ostala enako dostopna – pač prek komunikacijskega protokola SSL (ang. Secure Sockets Layer).

Če pa imate posebne zavihke predvsem za pristajalno stran, potem je odvisno od aplikacije, ki ste jo uporabili. Ta mora že imeti podprto delovanje prek povezave HTTPS. To je sedaj obveza za vse aplikacije v Facebooku. Za svojo lastno aplikacijo torej vsebine, ki se prikažejo z vašega spletnega strežnika (gostovanja), pa potrebujete certifikat SSL.

Tukaj imate tri možnosti (če ne boste vsega naredili sami):

  1. Storitev prepustite podjetju, ki vam bo vse uredilo.
  2. Sami kupite certifikat SSL in naročite le pomoč pri njegovi namestitvi ter konfiguraciji vaše Facebook strani.
  3. Gostujete (prestavite) vašo Facebook stran k podjetju, ki že ima nameščen certifikat SSL.

Podrobnosti za Facebook HTTPS vam razloži spodnji video:

Vaša Facebook HTTPS stran?

Poglejte video (še enkrat), preverite potrebo po vašem certifikatu SSL in se odločite za eno od možnosti. Saj nočete, da boste brez Facebook HTTPS varne strani nedostopni za vaše ciljne uporabnike? Pišite na https@spletin.net, obiščite pa tudi Facebook HTTPS gostovanje.

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: logika

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!