facebook forumFacebook forum je zaželena možnost mnogih, ki uporabljamo Facebook in smo navajeni na (boljšo in) urejeno komunkacijo z drugimi. Izkazalo se je, da lahko uporabimo tudi skupine na Facebooku za zasebno komunikacijo (npr. podporo kupcem vašega izdelka, med člane pa “spustite” le kupce z ročnim potrjevanjem v zasebno skupino). Čez nekaj časa pa boste verjetno ugotovili, da je težko dostopati do starejših objav in če ne prestavite pomembnih objav v zapiske ali kaj podobnega (kot sem jaz po ukinitvi foruma v tem blogu), boste odgovarjali na ista vprašanja spet in spet – in bi si zaželeli imeti nekakšen Facebook forum.

Na isti strani, dostopni prek zgornje povezave, sem razmišljal o tem, če res pričakujete velik obisk vašega spletišča in je le-to v WordPressu. Potem je Simple:Press eden najboljših dodatkov WordPress za forum, saj prevzame tudi nastavitve pravic članov spletišča (bloga) ipd. Ampak težava je seveda ta, da boste morali takšen forum vzdrževati (recimo zaradi morebitnih varnostnih lukenj).

Kako lahko torej imate Facebook forum, sploh če imate že obstoječega (npr. vBulletin Community Forum)? No, če imate veliko obiska, tem in komentarjev, potem lahko obstoječ forum vključite v Facebook stran kot posebno aplikacijo (zavihek). Pogoj je le, da je oblikovanje foruma odzivno (ang. “responsive”) t.j. da se lahko dinamično prilagodi širini 810 pik, ki je pač omejitev širine Facebook zavihkov po vpeljavi časovnice (ang. “Timeline”).

Preden vam predstavim še drugo možnost za Facebook forum, vas bom napotil še na zanimivo diskusijo v forumu IP.Board. Ne gre le za to, da nekaj večjih podjetij išče možnosti za uporabo obstoječih rešitev za forum – ker je direktna komunikacija s feni na Facebooku nepregledna in je težko iskati po starejših vsebinah. Pomembno je tudi to, da se lahko uporabniki foruma vanj registrirajo z izmišljenim uporabniškim imenom in s svojim avatarjem lahko uporabljajo forum tudi anonimno. No, to že presega tale zapis.

Vaš lasten Facebook forum

Če dosedaj še niste potrebovali foruma, veste pa, da bi vam olajšal komunikacijo z vašo skupino, poslovnimi partnerji ali kupci – preverite Forum for Pages. Gre za simpatično in hitro rešitev, ki jo namestite kot aplikacijo v vašo Facebook stran. Bistvena korist, ki jo vidim v primerjavi s Facebook skupino, je urejenost tem in vsaj možnost iskanja po kategorijah (ki jih določite kot skrbnik strani). Zasebna sporočila sicer niso možna, ampak nova časovnica Facebooka prav to sedaj preprosto omogoča, ne?

In kako namestite Forum for Pages na vaši Facebook strani:

  1. Obiščite povezavo aplikacije Forum for Pages.
  2. Izberite Facebook stran, kateri želite dodati Facebook forum.
  3. Določite pravice, nekaj drugih nastavitev in odprite nove teme.

In imate Facebook forum. Je že preveden v slovenščino, khm, s strani pisca tega zapisa. Avtorja rešitve iz podjetja Pixode sta mi povedala, da bom potreboval 23 minut. No, v resnici je bilo več – točno 33 minut! 🙂

Forum for Pages na Facebooku uporablja tudi veliki Sony Mobile (prej Sony Ericsson). Plačljivo verzijo, seveda, ampak če lahko brezplačno shajate brez Google analitike, RSS vira in možnosti spremembe zaglavja (oglas) ter vas ne moti nekaj oglasov avtorjev rešitve, imate vse, kar potrebujete. Drugih omejitev v obeh verzijah ni – no, razen 10.000 komentarjev določene teme, kar boste pa težko dosegli.

Torej – forum je mrtev, naj živi Facebook forum! Ah ja, seveda je za vse o prezentacijah, (spletnem) marketingu in nastopu odprt tudi Facebook forum na FB strani Prezentacija.

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: programi

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!