Slike za prezentacije

Tukaj so navedene povezave na spletišča z brezplačnimi in plačljivimi slikami, ki jih uporabljamo v spletinu za lastne prezentacije.

Brezplačne slike *

stock.xchng
(madžarska je le domena, spletišče je v angleščini) Mi sami uporabljamo slike s tega spletišča, tudi nekatera slovenska večja spletišča jih uporabljajo (npr. ona-on.com idr.).


morgueFile – brezplačne slike profesionalnih oblikovalcev. Priporočam.


FreeFoto.com
– rahlo nerodno brskanje ampak lahko najdete kakšno uporabno sliko.


Free Digital Photos
– veliko brezplačnih slik, ki vam lahko popestrijo predstavitev.


* Preberite si licenčne pogoje. “Brezplačno” navadno pomeni le lastno uporabo, ne smete pa teh slik prodajati ali ponujati tretjim osebam.

Plačljive slike (spletišča urejena po abecedi) **

Animation Factory – animacije, tridimenzionalne slike in tudi predloge PowerPoint. Naše mnenje: splača se naročnina Platinum, 99 USD letno, kar vam omogoči dostop do ozadij in predlog za PowerPoint pa tudi do video ozadij (to bo odlično v PowerPointu 2010).


Boxed Art – težko je našteti vse, kar vam je dostopno v tem spletišču (praktično 15 spletišč!) za 99,99 USD letno in mi smo prepričali našega oblikovalca, da vzamemo naročnino za razvijalce (to omogoča uporabo datotek v spletiščih za druge)


BigStockPhoto – to je spletišče, na katerem smo našli slike ljudi pri prezentaciji (in jih uporabili za cederom). Priporočamo zaradi raznovrstnosti področij.


Dreamstime – to je drugo spletišče, s katerega bi uporabili slike za cederom, če ne bi prenesli slik že z BigStockPhoto


Fotolia – odlične slike a priporočamo posvet z oblikovalci


iStockPhoto – te slike zelo priporočamo za ozadje v PowerPointu


** Vselej preverite, ali je slika “royalty free” t.j. da po nakupu ni potrebno več plačevati za vsako njeno uporabo (licenčnino).


Nazaj na nadzorno ploščo

(Ne upoštevajte morebitnih povezav za družabna omrežja – brez uporabniškega imena in gesla vsebine niso vidne, zaradi uporabljene predloge spletišča pa povezav ne moremo preprosto odstraniti. Hvala.)