digitalne slikeDigitalne slike so danes obvezne za dober marketing in hitro pripravo predstavitev. Lahko preprosto izboljšate uporabo digitalne slike v ekranu prezentacije ali spletni strani?

V tem zapisu se posvečam le slikam, ki jih uporabite v prezentacijah pa tudi v spletnih straneh in večjih oglasih. Običajna uporaba digitalne slike v ekranu prezentacije je navadno dolgočasna, z grdim robom in navidezno neusklajenostjo s samo vsebino oz. predlogo. Obstajajo štiri preproste postavitve digitalnih slik, ki bodo povprečen ekran spremenile v vizualno všečnega, skladnega in dolgo ohranjenega v mislih gledalcev.

Poglejte video z vsemi štirimi postavitvami, ki se največkrat uporabijo v prezentacijah, podobno pa jih lahko uporabite tudi v spletni strani in še kje (klik na video za pavzo/nadaljevanje):

Kje dobiti digitalne slike?

Lahko jih posnamete sami, poiščete v spletu (npr. digitalne slike – iskanje Google – pri iskanju le po slikah uporabite filter za komercialno uporabo digitalnih slik!) ali pa uporabite kar tale seznam – digitalne slike za ozadja. Tukaj so praktično vsi najboljši viri slik, ki jih sam uporabljam.

En nasvet: transparentnost digitalne slike najlažje dosežete, če je slika v zapisu PNG (ang. Portable Network Graphics, izgovori se “piendži”). Ta zapis namreč vsebuje tudi informacijo o transparenci t.j. enemu od odtenkov barv v sliki, ki jo naj računalnik (poenostavljam) prikaže kot prosojno, da se “vidi skozi”. Ozadje oz. njegova slika je torej vidna na prosojnih delih digitalne slike. To za programa PowerPoint in KeyNote sicer ni težava, saj imata oba že vgrajeno zmogljivo orodje za doseganje transparentnosti ozadja. Torej boste lahko enak učinek dosegli tudi za digitalne slike v zapisu JPG/JPEG (zapis Joint Photographic Experts Group, izgovori se “džejpeg”) in še katerem.

Boste zdaj z veseljem vstavljali digitalne slike v vaše prezentacije, spletne strani pa tudi oglase? Če imate težave, bo storitev izdelava predstavitve prava za vas.

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: sporočilo

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!