Coaching trener za javno nastopanje

coaching trenerTudi če ne poznate coachinga, je coaching trener ključen za vaše doseganje na videz težko dosegljivega osebnega ali poslovnega cilja. Coaching trener za javno nastopanje mora imeti več lastnosti, ki so navedene v nadaljevanju. — Sergej Rinc

Zakaj naj vam coaching trener sploh pomaga? Obstaja več razlogov. Morda imate nerešljive težave (v neki fazi njenega reševanja), se težko odločite za akcijo ali pa enostavno ne morete “ven iz” rutine. Obenem se zavedate, da bi vam morda bolje šlo, če bi le znali bolje organizirati vaš čas, sprejemati odločitve hitreje ali pogledati na problem z drugega zornega kota. Prav pri teh stvareh vas bo dober coach relativno hitro “spravil iz” rutine.

Kdo je coaching trener?

Coaching trener je najprej aktivni poslušalec. Po začetnem srečanju (navadno telefon – še bolje je video pogovor npr. Skype) prilagodi načrt sodelovanja posamezniku oz. podjetju. Temu načrtu nato “mehko” sledita obe strani, na poti do okvirno začrtanega cilja pa sogovornik s spodbudo coacha začne razmišljati še na nove načine, da odkrije svoje lastne še neizkoriščene vire, nove tehnike in nove možnosti.

Tako tisti, ki sodeluje s trenerjem za coaching, začne izkoriščati svoje prave potenciale obenem pa začne odstranjevati notranje blokade, zaradi katerih napreduje počasneje, kot bi sicer lahko. Prejemnik nasvetov je na koncu sodelovanja bolj samozavesten, bolj učinkovit in zaradi tega tudi bolj uspešen. Poslovna komunikacija ni več problem!

Moj način dela kot coaching trener za javno nastopanje

Najprej seveda, kaj je moj coaching za vas. Gre za poslovni coaching trening s poudarkom predvsem na vaši poti do boljše organizacije časa, hitrejšega odločanja in ja, do učinkovitega javnega nastopanja s prepričljivimi prezentacijami (nagrada za poslovni načrt, blog Prezentacija od 2009, multimedijski izdelki).

Osebno srečanje ni potrebno, če vam telefonski klic prek Interneta (ja, s programom Skype IN z video prenosom) zadošča. Enostavno se moramo videti prej, da vidimo, ali lahko kot coaching trener dobro sodelujem z vami. Če smo združljivi v željah po napredku, potem začnemo s pravim sodelovanjem.

Vkolikor želite (v podjetju) predstavitev, kako narediti prezentacijo, potem se oglasim na vašem sedežu. To je hiter, učinkovit in praktičen prikaz, kako v vašem okolju pripraviti prepričljive prezentacije. Če ste iz manjšega podjetja, ta obisk ni potreben in ga še bolje nadomesti spletni seminar, prilagojen za vas. Ta spletinar lahko prenesete k vam in ga uporabite v vašem okolju brez omejitev.

Nato pa se dogovorimo za štiri tedenske polurne komunikacije (Skype, če ne gre, pa telefon) in – edinstveno v Sloveniji – spremljanje vašega napredka z zasebnim spletiščem le za vas. Tako prihranite ogromno časa, niste vezani na lokacijo (razen Skype – dostop do Interneta), sproti pa lahko tudi izboljšujete rezultate ne da bi čakali name. Podrobnosti o prednostih zasebnega spletišča vam (zaradi konkurence) v celoti pojasnim po začetku sodelovanja. Ja, vsak dan sem vam na voljo za komunikacijo prek spletišča za vas in tako tudi preprosto spremljate vaš lastni napredek.

Coaching trener svetuje – javno nastopanje se obrestuje

V enem mesecu coachinga boste dosegli zastavljene cilje in bolje organizirali vaš čas, sprejemali odločitve hitreje in uživali v javnem nastopanju – seveda pa noben coaching ne more garantirati stoodstotnega uspeha zaradi vaše edinstvene osebnosti, slučajnih okoliščin in drugega. Tako lahko sodelujemo še v naslednjih mesecih po dogovoru glede na dosežen uspeh.

Še opomba: kot coaching trener nisem običajni svetovalec, učitelj ali mentor – do rešitev vam lahko le pomagam. V skupnem sodelovanju boste do njih prišli z lastnimi mislimi, manjšim naporom kot dosedaj in predvsem s hitrejšimi odločitvami. Vesel bom, če bom vaš coaching trener za javno nastopanje – izberite modro!

error: Vsebine ni dovoljeno kopirati brez dovoljenja prezentacija.si.