[display_podcast]

Coaching za nastopZakaj je coaching za nastop boljši od večurnega spremljanja predavanja o prezentacijah? Zato ker po predavanju še ne boste imeli vaše prezentacije! Kaj naj dober coaching za nastop vsebuje?

Cilj coachinga prezentacij za vaš nastop je pripraviti prezentacijo, ki bo prepričala, navdušila in prodala vas, vaše izdelke ali storitve. Ja, prodala vaše znanje, ker je cilj prezentacije … izvedena akcija s strani poslušalcev. Torej bo izkušen coach z vami najprej odkril cilj vaše prezentacije in seveda vaš osebni cilj (dober nastop).

Se spomnite kitajskega pregovora o ribiču, ki je lačnega naučil loviti ribe (da ne bo več samo trenutno sit ampak nikoli več lačen)? Ista zgodba se ponavlja tudi pri prezentacijah. Tudi če se boste udeležili večurnih predavanj, prikazov ali kakorkoli temu rečejo, na koncu ne boste znali pripraviti najboljše prezentacije. Osnovna znanja verjetno že imate, ampak vse slišano in videno v enem dnevu brez nadaljnje pomoči boste pozabili v nekaj dneh. In potem bodo od vas zahtevali plačilo za nadaljnje svetovalne ure. Srečanje brez dodatne brezplačne pomoči torej ni coaching za nastop, ki vam bo pomagal.

In še tretji vidik – skupinsko delo. Prikaz priprave, piljenja in izvedbe nastopa je dober le za prvo uro. Nato pa se je potrebno osredotočiti na individualno delo, ker navsezadnje prezentacija najbolj uspe, če jo izvede en govornik. Drugi v organizaciji lahko nato njegov nastop posnemajo in priredijo v skladu s svojo osebnostjo, ker ima vsak človek svoj osebni slog govorjenja, oblačenja in celotnega nastopa.

Vaš coaching za nastop

Na namig poslovnih partnerjev sem se odločil, da vam ponudim coaching za predstavitve, ker odlično poznam obe plati. Tako tehnično plat priprave prepričljivih prezentacij kot tudi govorniško plat, ker sem bil v življenju tudi novinar, vodja in zdaj podjetnik, ki s prezentacijami prejema nagrade, vabila in predvsem – nove posle. S tehničnimi, oblikovnimi in praktičnimi (TOP) namigi, ki jih boste dobili na enem mestu, je coaching za nastop dobra investicija.

Morda boste ugovarjali, da nisem certificirani coach NLP (Nevro Lingvistično Programiranje) – to sem opisal na isti strani. Kaj je bolj pomembno – da se znate za nekaj odstotkov bolje pripraviti na odziv udeležencev ali da znate prodati vaše znanje za nekaj deset odstotkov več? To drugo bo prineslo uspeh vaše prezentacije, prvo pa ne vedno. Dobro je spremljati področje NLP, toda tudi brez tečajev NLP je lahko vaša prezentacija najboljša npr. na izboru izvajalca del.

In ne skrbite, kot Evropski vodja inovacij s certifikatom ter edini certificirani trener za pripravo dokumentacije v Sloveniji sem osebno zavezan k inovativnemu in sistemskemu pristopu. Vsak, ki mu pomagam za prezentacije, ima dostop do zasebnega spletišča le zanj, kjer začrtava cilje, določiva roke in nato vse korake do konca sodelovanja “odkljukava”.

To je vredno več od telefonskih klicev, zato ker je princip enostaven – če korak ni izveden, je potrebno pojasniti zakaj. Kar je precej manj prijetno od tega, če ta korak enostavno izvedete!

Torej – boste še obiskovali seminarje, delavnice ali predstavitve, kjer vam bo novinar govoril o prepričljivi prodaji (pa nima rezultatov za sabo) ali boste izbrali coaching za nastop, kjer vam bo strokovnjak (katerega uspeh je odvisen od cilja prezentacije – prodaje izdelkov, storitev ali paketa! – in je bil za prezentacijo tudi nagrajen) odkril nastopanje, govorništvo in prepričljivo retoriko? Vaš uspeh je odvisen od prave odločitve!

Kako se prijavite za vaš coaching za nastop?

Pripravil sem posebno stran za coaching za nastop. Preberite, kaj vsebuje in me kontaktirajte. Res sem napisal, da so mi najbolj pomembne učinkovite prezentacije, pozabil sem pa dodati “ki hitro, učinkovito in garantirano pomagajo k vašemu uspehu“. Samo takšen coaching za nastop je sprejemljiv zame – pa za vas?

Povezani zapisi


Označeno z:

Kategorija: logika

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!