Arhivi za 'coaching'

Pred nastopom poglejte skozi oči kamere

pred nastopomVedno pred nastopom poglejte skozi oči kamere! To velja za poljubno javno nastopanje, ne le za prezentacije. Želite nekaj primerov?

Poglejte jih v spodnjem videu. Recept, da se izognete takšnim težavam (ki vam lahko zaprejo marsikatera vrata), je preprost. Pred nastopom pravočasno poglejte skozi sklenjena palca in kazalca obeh rok, da boste videli tako kot kamera. Če kaj ne bo v redu, še posebej če kombinacija napisa škodi ali karkoli drugega – izkoristite čas za hitre popravke!

Zadnji primer je iz e-izdelka za predstavitve. In svetujem vam popolnoma enako – pred nastopom ne opozarjajte medijev na takšno nevšečnost. Lahko jo izkoristijo, uporabijo in predvajajo. Potem pa – adijo poslovni partnerji.
Berite naprej …

Minute pred prezentacijo brez živčnosti

Pred nastopom vas gotovo zanima, kako porabiti minute pred prezentacijo. Ali še bolj natančno, koliko najmanj časa prej morate biti v dvorani pred nastopom, da lahko odpravite morebitne težave.

Moj nasvet je vsaj pol ure. Zakaj? Zato, da:

  • preverite opremo za vašo prezentacijo,
  • poskrbite za vse obveznosti do organizatorja, in
  • opravite vaše potrebe!

Berite naprej …

Javno nastopanje na kraju zločina

Vas javno nastopanje na kraju zločina zanima le zaradi znane nadaljevanke? Potem izvolite na CSI:Miami. Pri prezentaciji lahko uporabite gesto, ki pa so jo v tej nadaljevanki pač pretirano izpostavili – in si jo boste zato za javni nastop bolj zapomnili.

Zakaj gre? Za vaše javno nastopanje je pomembno, da ste prepričljivi. In včasih potrebujete le “tisto malo”, da se približate vašemu občinstvu, potencialnemu kupcu ali morda tudi sponzorju. In takrat, v tistem prelomnem trenutku (večinoma pri vprašanju za vas) pokažite, da ste človek in ne nekdo, ki ga zanima le korist (za vas).

Takrat nagnite glavo na desno vendar ne bolj od desne noge – in povejte z občutkom odgovor, podatek ali vaše mnenje. V seriji Na kraju zločina je David Caruso pač (namenoma) pretiraval, se pa spomnite nanj, ko boste naslednjič morali povedati nekaj najbolj prepričljivega. Poglejte video (klik na video za pavzo/nadaljevanje):
Berite naprej …

error: Vsebine ni dovoljeno kopirati brez dovoljenja prezentacija.si.