pomoc-pri-hoji
Včasih pregledam tuje spletne vire za kakšno pametno misel (večinoma iščem slike in ideje za prezentacije naročnikov). Tale članek glede zmagovanja, je pa zelo koristen in je uporabljen spodaj.

Sam se držim načela, da vedno ponudim/naredim malo več, kot se od mene pričakuje. To zahtevam tudi od svojih bližnjih … kar vedno ne uspe. 🙂 Drži pa tudi to, da smo tempirani za tekmovalnost, najprej na igrišču in v učilnici, kasneje zaradi koristi pri izobrazbi, karieri in promociji. Zares zmagamo šele, ko pomagamo zmagati drugim – in do skupnih rezultatov pridemo še hitreje.

Pri prezentacijah to lahko koristno uporabite. Prvi pogoj je ta, da zastavljate in dovolite drugim zastaviti vprašanja. Prav lahko se zgodi, da bo nato nekdo povedal nekaj zares koristnega za vse. Takrat lahko storite eno od dveh dejanj:

  • lahko enostavno poveste “Da, to je dobra ideja” in nadaljujete “s šopanjem” vaših idej.
  • lahko pa dosežete veliko večji učinek na vašo publiko – in še posebej na tega posameznika – s komplimentom tej osebi in povabilom, da deli še več lastnih izkušenj oz. znanj. Recimo rečete: “Hej! To pa je res dobra ideja, Mojca! Nam lahko poveste še več?”.

Z drugo možnostjo dosežete trojno zmago: Mojca zmaga (saj dopustite, da “zablesti”), vsi drugi v publiki zmagajo (saj so prejeli koristne informacije od nekoga drugega kot od vas) in vi zmagate (pridobili ste zaupanje, spoštovanje in “raport” s tem, da ste dopustili sijaj nekomu drugemu).

Da ste najboljši, imate najboljše in doprinesete najboljše rezultate, morate biti popolnoma sproščeni in prepričani, da boste zmagali, če boste pomagali zmagati drugim. Poskusite se tega držati vsak dan doma in v vaši organizaciji.

Povezani zapisi

Ni povezanih zapisov.

Označeno z:

Kategorija: sporočilo

Avtor:

Všeč ta objava? Naroči se na vir RSS in jih pridobi še več!